Att bara dra ut att fota...

...det har jag inte gjort på länge! Men i torsdags åkte jag och Louise på foto-cykeltur och hamnade vid en
väg. Där fotade vi bilarna och solnedgången en stund innan vi frågade ett par byggarbetare om vi fick fota
dem till vår foto-läxa. Resultatet av läxan hittar ni här.
Vägen och bilarna..
.. och Louise.

Dokumentärfoto

Canon EOS 1100D + 18-55mm
 
I skolan fick vi i fotouppgift att fota ett yrke dokumentärt. Man skulle lämna in en bild som var faktadokumentärt fotograferad och en prosadokumentärt fotograferad. Vi fick lära oss att skillnaden är att den faktadokumentära bilden är ren dokumentation av vad som händer utan korrigeringar gjorda (på plats) av fotografen och attt den prosadokumentära bilden, som namnet avslöjar, sträcker sig mer åt prosabilderna som är mer arrangerade på plats eller tagna på ett sådant sätt att den framhäver känslor och mer av fotografens egna stil (typ).
 
Jag och min vän Louise åkte till en byggarbetsplats och frågade några stenläggare om vi fick fotografera dem och deras yrke. Det fick vi och dessa bilder är det som jag sedan valde ut till uppgiften.
     Jag valde den första bilen som faktadokumentär eftersom den lite mer på avstånd dokumenterar yrket - stenläggare. Man ser vad de gör och hur de gör det och det finns inga speciella känslor eller meningar som jag lagt dit som fotograf.
     Den andra bilden valde jag som prosadokumentär eftersom den på alla sätt är mer inzoomad på personen - stenläggaren. Jag tycker att bilden förmedlar noggrannheten som krävs för att lägga (de 250kg tunga, fick vi veta) stenarna på plats - helt rakt så att inte vägen blir sned. Jag tycker att man kan se koncentrationen i personens ansikte när han försiktigt slog stenen på plats.

Fotouppgift: Komplementfärger

Graftiga komplementfärger: blå/orangeDynamiska komplementfärger: orange/blå.
3 bilder med begränsad färgskala. Grå/blå.
Gul.
Blå.

Vad ska allt hat på internet vara bra för?

Innan jag började spela League of Legends (LoL) i slutet av förra året tänkte jag inte så mycket på hur mycket onödigt tjat, gnäll, hatande och fördomar det finns på internet. Det är väll tydligast på internet men jag kan väll tycka att många (inklusive mig själ - i konw all about it) gnäller på saker i största allmänhet, även "IRL" (i riktiga livet). IRL gnäller man kanske mest för att man tycker synd om sig själv och vill ha uppmärksamhet så att andra också ska tycka synd om en. I LoL och andra onlinespel är det mer så att folk vräker ur sig hat över andra, oftast för att de tycker att andra i laget spelar dåligt. Men är men nu ett lag på 5 personer som möter ett lag på lika många, är det inte så att man vill att alla ska göra sitt bästa? Om någon skriver NOOB är det inte precis så att man spelar bättre. Alla spelar bättre om man får pepp och hjälp om man inte är så bra.
 
Jag erkänner att jag också gör såhär.. gnäller för uppmärksamhet och kanske också gnäller om någon uppenbart förstör i spelet.. Men tankeställaren kom ikväll när jag spelade. Jag fick en dålig start och i kombination med att jag faktiskt inte är så bra dog jag lite för många gånger. Mina medspelare började hata och gnälla. Jag fortsatte försöka men för varje gång någon dödade mig fick jag inte bara min egen besvikelse utan alla andras hat ovanpå det. Klart jag inte spelade bättre för det!
 
Så snälla tänk på att vara positiva för att hata och gnälla hjälper aldrig! Jag kommer i alla fall tänka på det!
 
Om alla försökte vara lite mer såhär i spelet - best friends - så skulle det nog vara roligare varje gång.
Grymt bra tecknat av berXamet på deviantart. Länk här.

En till härligt gul bild!

Täby galopp 29 dec 2013.

En hel gul sol

Täby galopp 29 dec 2013.
 
Såhär härligt var det på galoppbanan en dag i slutet av förra året. Soligt och vackert. Såhär kan jag bara redigera med Lightroom och jag älskar det! Så många utfrätta bilder jag kan rädda genom att dra ned reglaget för högdagar och dra upp det samma för skuggorna. Jag saknar galoppen.. men de har uppehåll just nu. Men det ger mig möjlighet att kanske äntligen hinna köpa en ny kamera så att jag kan komma igång igen när löpen drar igång - för jag är riktigt taggad!
 
På tal om gult hade vi en temadag med skolan med en föreläsning från Amnesty International i tisdags. Det de berättade berörde mig verkligen och efteråt ville jag bara rädda världen så fort som möjligt. Jag tänkte att jag faktiskt skulle kunna hjälpa till genom att sälja bilder och låta pengarna gå till välgörenhet. Detta är på idéstadiet men vad tycker ni?
 

Segelbåt

USM-finalen 2013, B-par från Järfälla.
 
Det här är en riktig favoritbild jag har från USM i höstas. Jag älskar hur hennes ansikte har fångats och att man nästan kan se genom vatten-splashet. Visste inte riktigt hur jag skulle beskära den heller, så vad tycker ni?

Vatten i gråskala

USM-finalen i konstsim 2013, B-par från Järfälla.

Porträttera maskulinitet

 
Vår fotolärare bad oss tolka och porträttera maskulinitet. Amerikansk fotboll är en tolkning av maskulinitet tycker jag. Men det är lite roligt att de har tighta byxor, vilket kanske inte är det första man tänker på när man säger att något är maskulint.

Backstreeet Boys

Cover av Backstreetboys under duktiga NA11FM's konsert "MF Kaffe".
 

Ninja

Så här blev bilderna när jag bytt till mer vettiga ison. Synd bara att jag upptäckte att jag fotat med så högt iso precis innan vi skulle gå till vår lektion.. Men det blir bättre nästa gång! ;)

ISO 6400 ...

Tycker ändå att Canon EOS 1100D tacklar ISO-bruset på ett väldigt bra sätt!

Det är nog för att jag inte fotat på länge men idag var jag extremt klantig verkligen. Jag och Alexandra hade photoshoot i solskenet och jag missade att kameran råkade vara inställd på 6400 iso, från när jag fotade konsert för Cumulus (se bilderna här). Jag fotade med P-läget, alltså typ automatisk, för enkelhetens skull.. och så failar jag så brutalt. Bilderna blev bra med kvaliteten usel! Så det var tråkigt! Men bara att fota gjorde mig extremt peppad att fota mer igen och jag och Alex kommer snart ha photoshoot igen så vi ser dagen som en övning.

Beslutsångest!

Jag vill ju köpa en ny kamera och jämför och letar billigaste åtreförsäljare etc. Det står och väger mellan Nikon D7100 eller D5300? Båda är bra på olika saker och fram tills igår var jag övertygad om att jag ville ha D7100 men så dök 5300 upp med bättre iso, lättare, bättre film och framför allt billigare samtidigt som den bara tar 1 bild mindre i sekunden än D7100 vilket är viktigt för mig som fotar sport. Dessutom visade det sig att Prisjakt inte hade uppdaterat prisjämförelsen så att kamerahuset blev nästan 1000 kr billigare om jag gick in på dustin.se.

Jag har inte försvunnit men jag har inte fotat på länge. Men nu är jag på G att äntligen köpa en ny kamera och framför allt ett teleobjektiv så att jag känner mig motiverad att gå till galoppen och fota igen! Ledsen att bloggen blivit helt dissad men häng kvar för jag kommer tillbaka snart!!

Lookback

USM-final 2013.
 
RSS 2.0