Höst

@annaphotooo på instagram
 
Idag har jag krattat löv och plockat kastanjer. Det var väldigt mysigt! Nu är det höst!

Viljestarkt porträtt i Ukraina

 
I somras träffade vi den här kvinnan i Ukraina. Hon är en vän till min mormor och hon sitter i rullstol. Det låter inte som någon väldigt speciell grej, men Ukraina är inte ens 1 % av så handikapanpassat som Sverige är, så det är ganska speciellt att hon här på bilden sitter på kanten till strandprommenaden - precis vid havet. Vi fick baxa henne med rullstolen i över stora sprickor i vägen och höjdskillnader i gatan för att ta oss till strandprommenaden. Hon var så glad och tacksam att hon fick sitta där, i solen, vid havet, känna en mild havsvind blåsa. Hon var så glad att vi hade hjälpt henne dit - bort från ålderdomshemmet där hon bor och vistas annars - och jag tycker att det borde vara en självklarhet!
 
Hon är en väldigt viljestark kvinna - bland den annars inte överentusiastiska handikapvården har hon lyckats skaffa sig den enda elektiska rullstolen i hela staden. Med den är hon mycket mer oberoende och berättade stolt för oss hur hon förvånade bilisterna genom att åka på vägen med den och troligen ta sig längre ut på stan än någon annan handikappad någonsin tagit sig själv i den staden. Hon har även, i 50-60-årsåldern, som hon är skaffat sig en dator och lärt sig hantera den och sitter på dagarna, då hon inte åker permobil på stan, och utforskar internet. Jag tycker att det är så coolt!

En galoppbild

Jag gillar färgerna i den här bilden. Täby galopp 6 okt 13

Emma 2.0

 
Ännu en bild från vår spontana fotografering i skolkorridoren. Emma, som dansar var så duktig och gjorde piruett efter piruett som jag kunde fota. Vi bestämde att det här ska vi göra om - kanske under lite mer kontrollerade former.
 
I övrigt har jag skukt och göra i skolan, som vanligt. Ljusglimten i tillvaron är höslovet som närmar sig med stormsteg!

Kvällens underhållning

Täby galopp 6/10-13.
 
Ikväll har jag suttit och redigerat bilder. Något jag inte gjort på länge. Så efter 2-3 timmars redigering kanske jag har fyllt upp mina redigeringscravings jag fått sedan sist.. Alla bilderna jag redigerade i kväll ligger uppe på min facebooksida för DAICH PHOTO. Ni har väll sett den? Där lägger jag upp alla mina galoppbilder för att bilderna ska hitta till galoppfolket. Ni som förljer min blogg får gärna hitta bilderna där. Det är inte alla bilderna jag lägger upp på bloggen, för det känns som det blir så mkt samma sak då? Vad tycker ni?
 
 
 
 
 
 
 

Vem ska få blommorna?

Åskådare kring ledvolten på Täby galopp 6:e oktober.

Ghost dancer

Superduktiga Emma som gjorde typ tusen piruetter för att jag skulle kunna få den här oskarpa bilden på henne. Jag ville just fånga rörelsen i piruetten. Jag har redigerat den ganska mycket efteråt. Bland annat förstärkte jag rörelseoskärpan på bakgrunden.
 
Jag sitter uppe allderles för sent med den här men jag har inte redigerat en bil på allderles för länge. Hinner knappt med det med allt plugg. Som i helgen till exempel kommer jag bara plugga, träna och plugga lite till. Är inte frisk än heller.

Tema blått

2 bilder från Stockholm Cup 2013 på Täby Galopp.

Porträtt

 
Tog det här porträttet på jockeyn Luis Santos väldigt spontant på galoppen då det var Stockholm Cup. Det var precis efter loppet och han var på väg av banan. Jag är väldigt nöjd med bilden. Det brukar kännas som att jag inte är så bra på att fota porträtt. Det är om jag tar dem spontant och utan förvarning som de brukar bli bäst - just som det här. Han tänker inte på att jag fotar honom och jag hade ungefär 2 millisekunder på mig att komponera bilden. Egenskapen att vara på rätt plats vid rätt tillfälle.. jag tror faktiskt att den går att träna upp - jag vill intala mig att jag ibland har den och att det är den som gör att jag ibland blir riktigt nöjd med vissa bilder. Det är det som gör det så spännande med att fota på just galoppen!
 
Fast jag vet att jag inte kommer så långt med att leva på den filosofin - bara säga att rätt plats och rätt tillfälle gör bilderna.. Jag vet att måna av de bästa fotograferna säger att de aldrig lämnar något åt slumpen. Och att jag vill bli som dem krockar ju med att jag nästan alltid lämnar det mesta åt slumpen, haha x)
 
Sen måste jag än en gång nämna hur bra bilder jag tycker att min lånekamera (från skolan) Nikon D3000 tar! Den är ju inte ny, varken modellen eller exemplaret, men skillnaden mellan den och min (nu trasiga) Sony är ganska stor på vissa ställen måste jag säga. Ljuset och skärpan i den här bilden är jag riktigt nöjd med. Framför allt är färgåtergivningen fenomenal i jämförelse med min Sony. Det är verkligen så att man inte tänker på bristerna hos en grej (en kamera) förens man ar testat någon annan som är bättre. Jag har varit jättenöjd med min Sony a290 de snart 3 åren jag ahft den men jag är blixtförälskad i Nikon D3000. Så är det bara!

Sjuk = äntligen tid att redigera bilder..RSS 2.0