En skogsälva och kamerafunderingar

Kamera: Sony a290 + Sony 18-55mm-objktiv. Modell: Alexandra. Fotograf: jag, Anna
 
Här kommer andra bilden från min och Alexandras fotografering igår. Alexandra var så duktig som modell och stod ut med att det var kallt. Både hon och jag var väldigt nöjda med outfiten vi lyckades skrapa ihop åt henne. Klänningen hade jag bland annat på min avslutning i 9:an, och den är från Monki. Man ser det inte på just den här bilden men det är ett jättefint spets-mönster över hela klänningen. Vi ville få en somrig och lite flummig känsla, och Alexandra var så duktig som modell.
 
Den här bilden tog jag med min egen kamera, alltså min Sony a290. Jag fotade med både min och Alexandras kamera (Nikon d7000), och funderade en del över om det verkligen är så stor skillnad på en ny (hennes) och en "gammal" (min) kamera. Jag har suktat efter en ny kamera ganska länge nu eftersom jag känner att jag har växt ifrån min kamera. Den främsta skillnaden jag kännde mellan kamerorna idag skulle jag nog säga främst var bildkvaliteten (inklusive avsevärt mindre ISO-brus), korrektheten i vitbalans-mätiningen och att Nikon'en hade skarpare och större sökare + att Alexandras objektiv är bättre än mitt. Det jag som jag trodde skulle vara skillnaden - autofokusen - var det trots allt inte så stor skillnad på, Nikon'en hade fler autofokuspunkter och fokuserade snabbare, men var ändå inte avsevärt mycket bättre än min på att faktiskt göra motivet skarpt.
 
Så jag tror att jag ändå lär mig ganska mycket på att ha en lite äldre och segare kamera då jag trots allt borde fokusera mer på varje enskild bild än att klicka iväg massa bilder i rad. Men en ljuskänslig kamera med funktioner som film och Live-view (som inte min kamera har) är ändå galet lockande! Så förr eller senare ska jag ändå uppgradera mig!
Kommentarer
aina [fotoblogg]

Fin bild :)

Svar: Tack så mycket! :D
Anna

2013-03-22 @ 15:08:03
Blogg/hemsida: http://ainaphoto.blogg.se
Kommentera här:

#Teamfollowback!
Om du prenumererar på bloggen vill jag gärna tacka dig genom att prenumerera tillbaka!
Glöm inte att kommentera när du lagt till bloggen på bloglovin' eller blogkeen.

bloglovin

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Blogg/hemsida:

Kommentar:

Da Ich - Fotoblogg
Trackback
RSS 2.0