Tusentals sidor och sommarlängtan

Två av mina pocket-hyllor i mitt rum. Jag gillar att sortera böckerna efter pärmens färg i hyllorna.
 
Jag älskar böcker! Varje gång jag går in i en bokhandel eller ett bibliotek känner jag lukten av papper och känslan av att vara omringad av så otroligt många berättelser, historier, känslor och tankar är väldigt häftig. Dessutom älskar jag att läsa och försöker alltid ha en bok att läsa. Dock har jag inte haft så mycket tid som jag velat till att läsa böcker sedan jag började gymnasiet men på sista tiden tycker jag ändå att jag har blivit bättre på att ordna tid för att läsa!

Second hand är en guldgruva för pocketböcker - i alla fall den butiken jag brukar besöka. De har en ganska stor och välsorterad avdelning för böcker där, med hyllor med pocket på svenska och engelska, deckare, kokböcker osv. Det är det bästa med att gå till second hand är att  gå in bland böckerna och se vad man kan hitta. Många ger bort sina böcker dit så man kan hitta väldigt många nya böcker, inte bara gammalt. Dessutom får man 3 för 20 kr och pengarna går till välgörenhet, utan en krona i vinst för butiken, vilket gör att man kan lämna tillbaka boken om man vill när man läst ut den - så kan de sälja den igen! :D

Earth. Fire. Water. Air.

 
Det här inlägget skulle kunna handla om min rädsla för eld som är på fel platser, det skulle också kunna handla om min fascination för eld som man bara kan njuta av - i en eldstad till exempel! Det bränns, men jag ska nog berätta om igår.. Jag och mamma "firade" Earth Hour igår, vi åt middag med bara tända ljus och fortsatte sedan med efterrätt (gosh, vad gott pannkakor med sirap, grädde och banan var, haha!) och sen halvdäckade jag i soffan och bara njöt av att titta på värmeljusensljusen och lågornas fladder. Det är ett sånt mysigt tillstånd man inte vill ta sig ur, man vill inte tända lamporna igen, ljusen är för mysiga, och man vill inte heller gå och lägga sig, inte förens klockan slår midnatt och man inser att man ska upp tidigt dagen efter.
 
För mig var Earth hour inte bara en klimat-manifestation utan en stillsam kväll i lungnets anda.. man skulle ha Earth hour oftare! ;)

Kreativ ut i fingerspetsarna

Kamera (Alexandras): Nikon D7000 + Sigma? 17-70mm-objektiv. Modell: Alexandra. Fotograf: jag, Anna

Jag har så många roliga bilder att redigera just nu. Min och Alexandras foto-dag i torsdags fyllde verkligen på mina fotomappar med grymt inspirerande bilder som jag kan redigera flera dagar framöver. :D <--- sådär glad är jag för det.
 
Men det här är ett tidsinställt inlägg, för idag ska jag plugga fysik är det tänkt. Hoppas ni har en bra lördag! :D

▲ Save the world tonigtht ▲

Två av mina favoritbilder som jag fotade i Ukraina i somras. Nätterna där är så otrolit mörka!
 
Ikväll släcker miljoner människor över hela världen sina lampor i manifestationen Earht Hour...
.. och jag och min familj ska vara med! För mig har det blivit nästan som nyår, eller julafton - Earth Hour har blivit en tradition. Förutom att man är med och manifesterar för ett bättre klimat så är det väldigt mysigt att sitta hemma med levande ljus och kanske spea spel med familjen - skönt att skippa TV'n eller datorn för en gångs skull!
 
Så glöm inte att släcka lamporna ikväll kl 20.30!

Vårens galopp-favoriter

Lite blandade bilder från januari-februari 2013.
 
Vi får ju inte glömma att filuren (jag) som driver den här bloggen brukar fota galopp också. Tycker att det inte riktigt har märkts på på bloggen på sistone (galoppuppehållets fel), haha! Så jag tittade igenom fotomapparna med redigerade bilder från galoppen igen och valde ut mina favoriter från början av det här året. Kanske lite för att fira lite också, att det bara är 14 dagar kvar tills jag står och fotar på galoppen igen! Jag längtar så!

Follow my blog on Blogkeen!

 
Jag måste verkligen tipsa om tjänsten Blogkeen! Det är en sida är man kan lägga till de bloggar man följer så att de nyainläggen som skrivs på alla bloggar man följer kommer upp i ett flöde. Det är ungefär som bloglovin' fast så sjukt mycket bättre, tycker jag.
 
Fördelarna med Blogkeen är att när man läser inläggen i flödet så laddas bland annat inlägget som kommer på tur för att läsas medan man läser inlägget före. Därför behöver man aldrig vänta på att det ska ladda. Dessutom kan man bläddra baklänges om man skulle vilja. Det har jag saknat på bloglovin! En till bra funktion som finns är att man kan följa bloggar utan att få noteringar om nya inlägg. Om man till exempel bara vill spara länkarna till någon bra blogg, men bara vill titta in ibland.
 
Ni får jättegärna följa mig på både Bloglovin' och Blogkeen, då blir jag glad! :)

Fotoläxa: Påsk

Fina Alexandra hjälpte mig och var modell.
 
Den här veckan ville vår fotolärare utmana oss och gav oss Påsk som veckans tema.
Jag letade fram det sötaste påskägget jag kunde hitta och så tog jag och Alexandra en nästan Twilight-inspirerad bild. Ni vet omslaget på första boken i serien, då det är någon som håller ett blodrött äpple i händerna - jag tycker att bilden är ganska lik det faktiskt.
 
Jag har faktiskt en till idé till den här veckans tema, men det blir mer en redigeringsuppgift eftersom jag redan har bilden i mitt arkiv. Jag tror jag ska sätta mig och redigera den i helgen - kanske ikväll framför tv'n? Hur som hellst kommer jag lägga upp bilden här om jag blir nöjd med resultatet - det är nämligen såhär vi redovisar våra bilder till fotolektionerna.

En skogsälva och kamerafunderingar

Kamera: Sony a290 + Sony 18-55mm-objktiv. Modell: Alexandra. Fotograf: jag, Anna
 
Här kommer andra bilden från min och Alexandras fotografering igår. Alexandra var så duktig som modell och stod ut med att det var kallt. Både hon och jag var väldigt nöjda med outfiten vi lyckades skrapa ihop åt henne. Klänningen hade jag bland annat på min avslutning i 9:an, och den är från Monki. Man ser det inte på just den här bilden men det är ett jättefint spets-mönster över hela klänningen. Vi ville få en somrig och lite flummig känsla, och Alexandra var så duktig som modell.
 
Den här bilden tog jag med min egen kamera, alltså min Sony a290. Jag fotade med både min och Alexandras kamera (Nikon d7000), och funderade en del över om det verkligen är så stor skillnad på en ny (hennes) och en "gammal" (min) kamera. Jag har suktat efter en ny kamera ganska länge nu eftersom jag känner att jag har växt ifrån min kamera. Den främsta skillnaden jag kännde mellan kamerorna idag skulle jag nog säga främst var bildkvaliteten (inklusive avsevärt mindre ISO-brus), korrektheten i vitbalans-mätiningen och att Nikon'en hade skarpare och större sökare + att Alexandras objektiv är bättre än mitt. Det jag som jag trodde skulle vara skillnaden - autofokusen - var det trots allt inte så stor skillnad på, Nikon'en hade fler autofokuspunkter och fokuserade snabbare, men var ändå inte avsevärt mycket bättre än min på att faktiskt göra motivet skarpt.
 
Så jag tror att jag ändå lär mig ganska mycket på att ha en lite äldre och segare kamera då jag trots allt borde fokusera mer på varje enskild bild än att klicka iväg massa bilder i rad. Men en ljuskänslig kamera med funktioner som film och Live-view (som inte min kamera har) är ändå galet lockande! Så förr eller senare ska jag ändå uppgradera mig!

▲▲▲

Kamera: Sony a290 + Sony 18-55mm-objektiv. Modell: Alexandra. Fotograf: jag, Anna

Fotografering med Alexandra

Kamera: Nikon D7000 + Sigma? 17-10mm-objektiv. Modell: Alexandra. Fotograf: Jag
 
Idag var jag ledig från skolan så efter lunch träffades jag och Alexandra och fotade lite.
Jag brukar faktiskt inte fotografera porträtt och ännu mer sällan organisera riktiga photoshoots. Jag känner faktiskt inte att jag är så bra att fota människor, jag tror att jag gillar att ha en "färdig" situation att fotografera (tex. galopp och sport i allmänhet - där jag som fotograf inte kan påverka vad motivet gör) - eftersom jag bara kan flyta med och fånga händelserna som "levereras" åt mig. Så att organisera den här lilla photoshooten med Alexandra var roligt och spännande men också väldigt lärorikt för mig bakom kameran!
 
Jag publicerar inte alla bilderna nu på en gång - så fler kommer ;)
 
 
 

Inga skidor..

It's the small things in life that makes you happy.. (djupt Anna, djupt..)
 
Det blev inget skid-fotograferande idag. Vi var tvungna att lyssna på massa projektredovisningar som Natur/estet-treorna hade. Det var väldigt intressant och inspirerande för mitt framtida gymnasiearbete (om 1,5 år) men det var lite surt att vi slutade så sent - så jag hann inte ta mig in till stan för att vara där tillräckligt länge innan jag skulle vara tvungen att spurta hem igen till träningen. Jag tröstar mig liite med att det verkade blåsa en hel del.. och att jag ändå fick se alla lopp på TV. Men det hade varit väääldigt kul att se och fota allt på plats!

Best friends forever!

 
Long time no see. Nu börjar galopp-uppehållet märkas lite i fotomappen. Jag har inte fotat på länge.. senast jag fotade någonting var för 2 veckor sedan, så jag fotade de här söta schettlandsponnyerna i solen! Och jag har inte blogat på 4 dagar.. Men lugn - jag har inte övergett er, jag har bara mycket att göra - så är det!

På onsdag har jag tänkt åka in till vår hufvudstad och försöka ta mig på foto-avstånd från slottsprinten som går runt slottet. Jag hoppas på det bästa och bra väder.. men just nu snöar det, haha! Jag har inte fotat sport på väldigt länge nu, och det är ju det jag gillar bäst, så om jag hinner från skolan och lyckas ta mig till slottet på onsdag blir jag väldigt glad! :D

Silhouettes

Introt i musik-treornas slutkonsert.
 
Nu finns det risk att ni kan bli lite förvirrade.
Jag har just nu bilder från 2 konserter som jag inte har publicerat här på bloggen och jag kommer nog publicera dem huller ombuller tyvärr. Så jag skriver i varje inlägg vilken konsert det är.. men jag ska försöka göra det begripligt!
 
Den här bilden är en av mina favoriter från musik-treornas slut-projekt-konsert. De hade verkligen jobbat hårt såg man och allt var så sjukt bra. De hade genomarbetat ett riktigt snyggt scen-manus som var klockrent i hela 1,5 timme! Jag är grymt imponerad och det langade verkligen bra foto-tillfällen! Dock hade min kamera lite svårt att folkusera i mörkret och de blinkande lomporna, men jag körde på 50/50 med AF/MF och fick en okej mängd skarpa bilder. Alla ni som har ett modernt AF-system i era kameror! Njut! (OBS! Jag är inte bitter! Faktiskt!)

De musikaliska..

 
Den andra halvan av klassen - musikarna - hade en konsert med tema Unplugged i början av februari.
Jag hittar fortfarande bilder som jag vill publicera från konserten, såhär efteråt.. en månad senare. Jag la upp ungefär 30 bilder på facebook i vår klassida. Så alla i klassen har ju sett - men jag vill ju visa er också!
 
Jag älskar konsertbilder i svartvitt!! Barasånivet! ;)

Är gräset godare på andra sidan?

En söt shettlandsponny sträcker sig ut genom staketet.
 
Är gräset godare på andra sidan?
Det är ju gräset man inte får tag på varje dag - så rent biologiskt borde det inte utsättas för samma "slitage" som inne i hagen. Och det är ju alltid spännande med sånt som inte är vardagsmat - om man äter sin favoritmat varje dag så blir det ju tråkigt efter ett tag..
 
Djup tanke alltså!
 

En solig lördag

Några bilder från gården vi besökte i lördags.
 
Det var jättemysigt att få se lite djur i naturen samtidigt som både vi och de myste i solen.
Kaninerna låg i sina burar och burrade upp sig och myste i solskenet. Fast det var förstås inte alla som var helt nöjda med att stå tränsade när de hade kunnat gå och beta med sina polare i ett skogsbryn istället.. till exempel den lilla shettlandsponnyn på 3:e bilden. Men när den hade gjort många barn glada genom att låta dem rida på sin rygg fick den säkert lite extra havre och några morötter av skötarna, får vi hoppas!

Högst jätte-provisorisk header

 
Våren är på väg, och här har jag en header-bild med massa snö på.. hur skulle det se ut?
Nu på morgonen knåpade jag ihop en väldigt somrig header som jag i alla fall kan ha tills jag hittat en ny headerbild. Jag vet egentligen inte vad jag ska göra med bloggdesignen.. om jag ska ha kvar den som den är och bara byta bild eller om jag ska byta ut hela..
 
Ni får jättegärna hjälpa mig med idéer och tips på vad jag kan hitta påoch tills vidare får det se ut såhär.
 
Update: Jag hittade även en jättefin bakgrundsbild som jag la till - jag har letat efter den perfekta trä-planka-bakgrunden hur länge som hellst och så hittade jag den idag! :D Den är från tinypic.com (källa).

Vinterpäls

Det är ej tillåtet att använda mina bilder utan mitt tillstånd, på tex hästsidor som stallet.se!

Idag fotade jag den här lurviga krabaten i solskenet.
Jag och min familj tog våra cyklar och begav oss ut på en liten utflykt idag, i solskenet. Vi kom till en sjö där en massa människor åkte skridskor och skidor på isen.. och vi gjorde dem sälskap - med cyklarna. Så vi prommenerade över isen till en liten gård med hästar och fik, där vi fikade och sedan kollade lite på djuren. I ett skogsbryn stod 3 lurviga shettlandsponnyer med en lite större ponny-kompis och betade de få grässtrån som stack upp ur backen. De ville gärna vara med på bild.. så länge vi klapade dem. Man kan ju inte motså att klappa en lurvig shettlandsponny med pannlugg hängande över ögonen! Det går inte! Så jag kom hem med 250 bilder (som när jag fotar 5 lopp på galoppen...).
 
Dessa hästbilder kommer fylla ut tomrummet av hästbilder som bildas när det är tävlingsuppehåll på galoppen. Nu har det gått 2 veckor utan galopp.. bara 4 veckor kvar till vårpremiären!

Mycket vatten har runnit under många broar.. på 365 dagar.

 
Det är lite mer än ett år sedan jag skaffade Google Analytics till min blogg. Det är en tjänst från Google där man sätter in en osynlig kod i sin kodmall som sedan räknar antal besökare och kan upplysa mig om massa rolig fakta om mina bloggläsare. När jag skaffade det sa jag till mg själv att om ett år ska jag kolla upp vilka som följer min blogg och nu när det har gått ett år kan jag se till exempel detta:
 
Tillsammans har 2350 personer varit inne på min blogg 7512 gånger på 365 dagar.
De flesta av dem har kommit från Sverige men jag har även haft en del besökare från bland andra Ryssland, Finland, Tyskland, USA, Åland, Polen, Ukraina och Norge.
2556 gånger har bloggen lästs med webbläsaren Safari (ser bloggdesignen bra ut i Safari..? Jag har Firefox).
1 person har hittat till min blogg genom att googla: jag älskar konstim, vilket gör mig glad :D 

When you can see the sunshine through your closed eyelids.

Kamera: Sony a290 + Sony 18-55mm. Modell: Amy ♥
 
Soldyrkerska.
När jag och Amy strosade runt i Gamla stan en solig dag förra veckan satte vi oss även ned i vårsolen på trappan till huset som det står Svenska Akademien (jag tror att det finns ett museum därinne också, minns inte vilket dock..) på. Det blev också så att jag tog ett par spontana porträttbilder på henne när hon satt där och njöt av solen.
 
Jag brukar tycka att jag är ganska dålig på att fota just porträtt för att jag inte tycker att jag riktigt lyckas fånga känslan i människors ansikten och själva "momentet" som bäst.. Men den här bilden blev jag riktigt nöjd med! Jag fick till och med en vision om hur jag ville ha det och det blev riktigt likt! .. lite underverk i gimp och *tada!* :)
 
Jag tar gärna emot feedback på hur jag lyckades, då skulle jag bli jätteglad!

8 mars 2013

F a v o r i t   i   r e p r i s . .
 
Idag är det internationella kvinnodagen. Och hela klassen fick höra att internationella mans-dagen är typ 11:e november eller nått sånt. Jag orkar inte komma ihåg det för jag tycker att det är lite ironiskt.
 
Hur som hellst har min dag varit bra. Vi körde boxning på idrotten så under hela biologin som var lektionen efter skrev jag helt knackigt för att handen skakade haha! På matten förstod jag nästan helt vad logaritmer går ut på och efter skolan prommenerade vi i vårsolen mot Espresso House där jag fick värsta sockerchocken av min Chai-latte. Jag förstod varför jag brukar ta en liten kopp, för 5 kronor billigare och en sockerchok mindre är helt klart värt det, för latten är sååå söt! Och såå god! :)

Mycket

Repris-bild..
 
Idag har jag skrovit matteprov, pluggat biologi inför biologiprovet imorgon och skrivit CV.. Jag är nöjd med dagens insatser så nu ska jag gå och grunda morfondagens förhoppningsvis goda insatser med en natts god sömn. God natt allihopa!
 
Före helgen kommer jag berätta om ett litet roligt projekt här på bloggen, som plåster på såren för att jag inte bloggat så bra den här veckan.. Jag har haft mycket att göra!

På tråden, på spåret, på väg..

Bild jag tog en smådisig eftermiddag i höstas. Hinner inte redigera nån ny bild ikväll..
 
Idag har jag varit sjuk, imorgon ska jag till skolan igen. Orkar inte vara sjuk mer faktsikt. Och det går frammåt - idag har jag mått mycket bättre än jag gjorde igår. Det är en standardförkylning jag åkt på, det går ur kroppen efter ett tag men det går inte så fort som jag vill att det ska gå! Jag är så ivrig att fortsätta mitt småhektiska liv i samma takt som vanligt med skolan och träningen och alla läxorna. Jag kom på idag att jag har massor med folk att inspireras av - framför allt Johan Olsson som vann 50 km på skidor så överlägset! Jag vill också klara av en sån bragd! Jag är så inspirerad! :) God natt!

Sommarfavorit!

En av mina favoritbilder från resan till Ukraina sommaren 2012. En taxis strålkastare plöjer genom mörkret..
 

Jag är förkyld, igen. Det känns väldigt tråkig att åka på en till förkylning på så kort tid. Detta är min tredje på mindre än en månad. Jag som precis hade kommit gång med träningen igen. Men än har jag inte (så mycket) feber i alla fall, så det är jag glad för och hoppas slippa helt!
 
Idag har jag pluggat en del biologi och blandat det med att kolla på skid-VM (gud vad duktig Johan Olsson var!!) och nästan läst ut en av alla de 3 böckerna jag har lyckats paralell-läsa den senaste tiden - en bok av min favorit-deckar-författare Agatha Christie.
 
Datorn har jag låtit vara vilket jag förstår nu, den gör inte huvudvärken bättre precis.. men nu vet ni att jag lever haha!

Stockholm

 
Jag vet inte vad den här bron i Stockholm heter, men den är väldigt fin. Det här bilden fotade jag när jag var med Amy i stan i onsdags. Bilden fick två redigeringar - en lite instagram-inspirerad med mycket gult och rött, och blått i skuggorna och en i svartvit. Lite vintage. Jag tycker i alla fall om hur den andra redigeringen framhäver mönstret på brons undersida - jag gillar den arkitekturen! Synd att man inte bygger så idag!
RSS 2.0