Glömd i ett år

Kamera: Sony a290 + Sony 18-55mm + Gorillapod-stativ
 
När jag kollade igenom fotomappen för januari 2012 hittade jag den här bilden bland nyårsbilderna. Det var en .psp-fil (arbetsformatet i paintshop) som jag var osäker på om jag skulle kunna öppna i gimp. Men som tur var kunde den öppna den och det som visar sig på skärmen när programmet laddat klart är detta: ett panorama över slussen-kajen med en massa fyrverkerier.
 
Det var ett montage som jag höll på med ungefär vid den här tiden på året förra året.. men av någon anledning gjorde jag inte klart och publicerade det. Nu rafsade jag ihop alla utklippta fyrverkerier, som när de öppnades i gimp hade hoppat runt lite galet, och fixade lite med exponeringen bara för att det skulle publiceras någon gång!
 
Vad tyckes? Kommentera gärna! :D
 
 
 

Just waitin' for the spring...

Sony a290 + Tamron 70-300mm

Nu är biologiprovet skrivet... Nu finns inget mer att göra - bara vänta på resultatet, det känns skönt! Men om jag konstaterade när jag gick ut från klassrummet "nu har all kunskap runnit ur mitt huvud ned på pappret - jag är tom på kunskap" - det är nackdelen med prov.. det blir lite anti-verkan ibland - att man glömmer istället för lär sig, så känns det i alla fall precis efter provet.
 
Rubriken syftar på bilden - att växten bara väntar på att snön ska smälta och våren komma så att den kan börja växa igen!

Biologi upp över öronen ...

http://www.keepcalmandposters.com/posters/21168.png
 
Jag tar bloggpaus till torsdag eftermiddag.. hela 1,5 dygn! Har biologiprov på torsdag som jag måste plugga till och jag vill inte bli frestad att logga in och "bara kolla om det hänt något på bloggen" ... Det tar sån jäkla tid, speciellt när man kommer på att "ååh jag vill bara redigera en bild och lägga upp".. Det håller aldrig, haha! Så this is the only way! Take care!

Flow

 
Hittade lite fina bilder på vinnaren i lopp 2 i söndags. Flow med Per-Anders Gråberg i sadeln.
 
Hittar du en bild från Täby Galopp som du vill använda? Skicka ett mail till daich.blogg@gmail.com så ordnar vi det! Det är inte tillåtet att ta bilder direkt från min blogg utan tillstånd!

27/1-13 @ Täby galopp

Allways De Man innan loppet igår. Jag har bilder från loppet också, men de fotade jag i Raw, och jag har inget program att öppna dem med, på den här datorn. Men de kommer!

Sista för ikväll..

Cenicienta, som sprang i lopp 3 den 13/1 på Täby galopp, i självlysande rosa träns.
 
Det här blir verkligen sista bilden jag lägger upp ikväll - nu ska jag plugga, yayy!!

Puss på mulen

The Provocative som vann lopp 2 på Täby galopp den 13:e januari (inte idag alltså).
 
Jag har fortfarande kvar bra bilder från förra tävlingen jag fotade, som jag vill publicera, vilket jag kommer göra! Så om ni vill veta när jag fotade en bild så står det oftast i inlägget, annars är det bara att kommentera!

Novacon, Jacob Johansen

Inte riktigt en re-take.. men en look-a-like-take på den här (länk) bilden.
Nu har jag börjat gå igenom och redigera bilderna från galoppen idag. Men jag kommer inte lägga upp så mycket mer i kväll - måste plugga också. Så nu när jag har det sagt kan jag med gott samvete stänga av datorn, haha!

 

Architecture

 
Prakaden, Stockholm | Arkitektur | Fotat i september 2012

Lagom till 34 dagar knut...

Bild från tjugondagknut-galoppen på Täby galopp 13/1.

Järnvägskurvan

Täby galopp, 13/1-13
 
Det här är den gamla galopp-klassiker-bilden, som ändå alltid på något sätt lyckas bli lite unik. Jag vet inte hur många såna här bilder jag har tagit, men ibland blir de tillräckligt unika för att jag ska publicera dem. Den här gillade jag eftersom det blir lite häftiga skuggor i allt damm som hästarnas hovar river upp.
 
Jag kan inte publicera så många bilder från tävlingen som jag brukar här på bloggen eftersom jag fotade åt Täby galopp sist. De bilderna hittar ni på deras hemsida: länk.

Var har jag varit hela mitt liv?

Fotograf: Jonas Lindkvist (källa: www.themessfly.blogspot.se)
 
Vad har jag åkt på för skidor hela mitt liv? Inga bra skidor. Men jag fick världens bästa skidor i julkapp av min faster, som jag är otroligt glad för! Jag testade dem ikväll, för första gången och det var som att utöva en helt annan sport än det jag förut trott var längdskidåkning. De nya skidorna bara flyger fram över snön - superfort går det! Nu kunde jag helt plötsligt staka mig fram fort och lätt i spåren - något jag aldrig kunnat förut (och då är det ju inte så kul). Jag fick för ett tag för mig att jag ville byta sport, bara för att det var så kul!

Shadow

I ledvolten 13.01.13 @ Täby galopp.
 
Just nu känner jag verkligen för att redigera mina foton riktigt kontrastrikt. Bara för att vi nämde det på fotolektionen i onsdgas troligen, att man inte ska vara för ivrig med att dra i kontrastreglaget (fast jag använder curves). Men den här bilden behövde verkligen riktigt svarta partier eftersom skuggan på hästen ska synas bäst.

Galopp igen, och ny logga..

13/1-13 på Täby galopp.
 
Elina (roccam.se) har gjort världens snyggaste logga till mig! Visst är den fin? Jag älskar den! Så nu kan jag märka mina bilder väldigt proffsigt! Dessutom fick jag anledning att leta reda på en opublicerad bild att publicera!
 
Men nu ska jag dock plugga vidare! Jag pluggar matte till en diagnos vi har imorgon.. det är för övrigt det jag har gjort mest hela tiden nu när bloggen varit lite ouppdaterad.. Pluggat alltså. För jag hamnade lite efter i vissa ämnen när jag var sjuk, matten speciellt, och det är ju lite småjobbigt att jobba ikapp en hel vecka.. men jag lyckades! Så nu är det reppetition jag pysslar med.. om jag lyckas sluta skriva! Haha! Tack för mig och god natt! ;)

...

Plåtade månen i eftermiddags, med teleobjektivet.
 
Jag är inte filosof, bara ibland. Den filosofiska texten syftar i alla fall på att månen ser likadan ut för alla, på hela jorden - vi ser till och med samma sida av den, allihopa. På vissa ställen är den upp och ned, men det är ändå samma måne. När jag såg hur tydligt kameran ändå fångade månens detaljer känndes det lite stort - en bit av universum på mitt minneskort. Coolt!

Stockholm - Örebro T/R

Den vackra solnedgången i fredags - förevigad genom ett tågfönster.
 
Solnedgången, beskådad i 150 km/h, genom ett flygande landskap klätt i vinterskrud - är vacker! Men svår att få på bild. I den här bilden tycker jag att jag lyckdes få en lite häftig effekt när solens strålar skymtar fram bakom träden. Men det var ganska svårt att fota - ibland kom en kontaktlednings-stolpe i vägen, ibland ett träd eller en buske man inte förutsett på vägen, i den här bilden ser men min spegling, svagt, men den finns där! Men det är tjusningen med fotografi - men tager vad man haver .. typ.

Träningsläger

Min vy under hela lägret - från kanten.
 
Nu sitter vi i första klass i helt fel vagn på tåget hem från konstsimslägret. När tåget väl kom var vagnarna i helt fel ordning av någon anledning.. men att vi hamnade på fel platser verkade inte göra något. Och om nån vill ha våra platser flyttar vi såklart på oss!
 
Hur som hellst kanske jag ska berätta lite om lägret. Det är ett läger för de bästa konstsimmarna i Sverige som vi träffas på och tränar tillsammans och byter erfarenheter och lär oss nya tekniker och träningsupplägg. Jag fyck tyvärr följa med från kanten eftersom jag fortfarande inte är frisk. Jag hostar en del och alla har haft roligt åt min målbrottsröst som jag kunde få ibland. Nu mår jag faktiskt bättre så jag kan nog simma redan på onsdag, men synd bara att jag inte blev det för lägret! Men även fast jag inte har tränat så har jag lärt mig massor och alla träningspass jag skrivit ned är väldigt inspirerande! Dessutom har jag haft chansen att fota en del.

"Snapshot the third could just not resist the camera..."

Dom Perignon

Alla bilder är skyddade av upphovsrättslagen och det är inte tillåtet att använda dessa, eller några andra bilder från min blogg (där det inte står annat), utan tillstånd. Om du är intresserad av någon/några bilder, skicka iväg ett mail till daich.blogg@gmail.com så ordnar vi det!
 
 
Bilder från kvalet 13/1-13 @ Täby galopp

Ögonblicksbild

25/11-12 @ Täby galopp
 
Den här bilden hittade och redigerade jag för ett per veckor sedan, men sedan har jag inte vetat när jag ska publicera den så den har bara legat i mappen för "redigerat till bloggen" och väntat på det perfekta tillfället. Jag skulle möjligtvis inte kalla detta tillfället perfekt men jag kännde att NU måste den publiceras!
 
För er som kanske inte sett det så brukar jockeyn PA Gråberg nästen alltid kasta ifrån sig sitt ridspö till en annan jockey (som jag tror är hans tränare eller liknande), när han är på väg in i vinnarcirkeln. Så det var lite roligt att få det på bild.

♣♠♥♦

 Min nya favoritfont, så perfekt oregelbunden! Går att ladda ned gratis och lagligt på dafont.com
 

30 september 2012

Hästen Chicago med jockeyn Per-Anders Gråberg leds av banan mot vinnarcirkeln.

Det var lite roligt att titta tillbaka i bildarkivet från hösten i jakten på bilder på den här hästen.
Tänk att jag fotat så mycket att när Fanny frågade om jag kunde hitta en bild så gjorde jag det! Tyvärr hade jag inriktat mig på att fota en annan härst (som kom typ sist) just det här loppet så vinnaren fick ingen vinnarbild.

Come sunshine, come spring!

Kungsträdgården, Stockholm, våren 2012.
 
När jag ser den här bilden vill jag bara att våren ska komma. Men när jag tittar ut genom fönstret och ser all den vackra snön som dalar från himlen (i massor) vill jag bara bli frisk!! Jag sitter här och har haft feber i 2 dygn nu. Det som började kännas som en förkylning i söndags eftermiddag blev alltså den här dumma febern. Blä!

Imorgon måste jag i alla fall pallra mig ut ur huset för att följa med klassen på museibesök, som jag typ är tvungen at åka med på (annars måste jag åka med nån annan klass nån annan dag), så jag hoppas att febern har lämnat mig då! Men jag kan i alla fall säga att jag känner mig lite klarare i huvdet idag - det är positivt!

My cup of tea

Min favoritkopp som jag fick i femtonårspresent för snart 1,5 år sedan. Pergola från Rörstrand.
 
Nu när jag är hemma, sjuk med feber, gäller det att hälla i sig så mycket vätska som det bara går. Jag fyller min favoritkopp med nästan en halvliter te flera gånger om dagen. Jag hoppas verkligen att det ska hjälpa mig att bli frisk så fort som det bara går. Men jag stannar troligen hemma från skolan imorgon (idag var vi lediga) eftersom jag har haft feber idag. Förhoppningsvis vaknar jag utan feber imorgon bitti så att jag kan gå till skolan på onsdag.

För att liva upp stämningen lite

 
Jag älskar det här klippet! Men faktum är att jag också är arg, och det är inte bara för att jag inte kan se min panna. Igår fick jag nämligen feber på kvällen och fast än jag gick och la mig klockan 9 så vaknade jag klockan 11 idag, fortfarande med feber. Helt galet. Sedan tog det mig ungefär 45 minuter att lyckas samla tillräcklig kraft att göra frukost, för mitt balanssinne var helt lost och huvudet kändes som en bikupa. Så jag är arg att jag blev sjuk - i helgen ska jag ju på träningsläger! Hur ska jag orka det? Feber fullkomligt äter ju upp alla muskler och alla kondition man någonsin haft!

Fint.

Ledvolten ur en annan synvinkel 6/1-13 @ Täby galopp.
 
Imorgon ska jag fota galopp igen. Det ska bli spännande! God natt!

Up side down


Kamera: Sony a290 + 18-55mm
 
Jag har fått väldiga cravings på att lägga upp annat än galoppbilder här på bloggen just nu. Det känns som att allt jag bloggar om, någonstans alltid handlar om galopp. Det kan vara både bra och dåligt tror jag. Fast det är såklart ni som läser som får bestämma vad ni tycker att det är - bra eller dåligt? Jag vill ändå blanda upp galoppen med lite annat jag fotat, men för att komma till det måste jag tyvärr gå tillbaka några månader i tiden; till pre-galopp-obsession-time; någon gång i höstas. Där är bilden ovan hämtad.
 
Allt galoppfotograferande är i alla fall inte dåligt för mig och mitt fotograferande (möjligen för mångfalden av photoshoots), för om jag tittar tillbaka på hur jag fotade förut så ser jag ofta skillnad i framför allt kvalitet - förut var jag skakigare på handen och troligen inte lika tålmodig som nu med tanke på att antalet bilder med rörelseoskärpa har börjat minska.

De som lurar i mörkret.

Etnografiska museet, 2012.
 
På tal om att vi överlevde 2012 måste jag ju visa bilderna som jag tog på Etnografiska museet. Jag och mamma var där i mellandagarna och kollade lite på några utställningar och åt goda bakelser och drack te på deras eko-kafe/restaurang. Bland annat kollade vi på en utställning med massa gamla masker och statyer från olika delar av världen - i deras "magasin"-utsällning (tror jag den hette). Ett par av maskerna vi hittade där var de här och de var jättecoola och ganska skrämsiga där de stod upplysta i ett mörkt rum. Jag antar att det är nått indianskt av något slag, men det stod faktiskt inte vid montern. Undra om det var såna här som skulle komma och äta upp oss om jorden nu skulle gå under den 21:a december 2012. Fast jag har ju hört att de nu har sagt att det bara var slutet på en cykel och inte på hela världens existens, men fatta vilket jippo de fick igång med sin kalender asså - filmer och grejer! ;)
 
Som ni ser handlar alltså min blogg inte bara om galopp (även fast det är lätt att tro det... haha), men jag fick såå otroligt mycket bilder från galoppen i söndags. Det i komb med att de inte lägger upp officiella bilder, så då lägger jag upp en massa..

Jockeys

Bilder från ledvolten på Täby Galopp, 6/1-13.  Notera jockeysarnas ridspön i första bilden, de blev väldigt tydliga i bilden.
 

I'm back!

Suddig bild från kvalet i söndags. Resultatet av att jag använder MF vid målfoto, så att jag inte hinner ställa om till AF så fort.
 
Jag lever i alla fall efter fysikprovet, men om jag överlevde vette fasen.. Provet var svårt! Men nu har jag nästan 4 dagars ledighet att ta igen mig på. Imorgon och på måndag har jag aktivitetsdagar med bara ett 30 min mentorssamtal inplanerat.
 
På söndag händer det spännande grejer i alla fall! Jag tänker faktiskt inte berätta för er förens efteråt, men jag kan säga att det har med galoppen att göra och jag ska gå med en kamera på varje axel .. jag är lite smårädd och tjockt nervös! Men det ska bli såå kul!

Kval.

Den 2:a bilden är min favorit men eftersom jag ändå hade målgångsbilden så fick den också vara med.

Det finns otroligt fina motiv i loppen utan 15 jockeys i färgglada dressar, ibland räcker det med 2 hästar i ett kvallop utan kommentator. Solen och hästarna blir inte minde vackra för det!
 
Nu har jag bombat bloggen med bilder från tävlingen i söndags mer eller mindre konstant i 3 dagar. För mitt eget bästa gör jag nu blogguppehåll till torsdag (oj vad långt, EN HEL dag) eftersom jag måste plugga till ett halvkursprov i fysik. Men oroa er inte - det finns mååånga bilder kvar att visa. Jag har även väldigt roliga nyheter att berätta, men det får ni veta efter provet!

Mitt i fältet, ett varv kvar.

Övre bilden: Carabella och Annie Hollstenius före Neviusz med position mitt i fältet med ett varv kvar till mål i lopp 4.
Undre bilden: Samma ekipage efter målgång.
 
Den övre bilden hade kunnat varit en målgångsbild, men det är det inte - de har ett varv kvar till mål. Dessa är de bättre av bilderna jag fick på den andra hästen jag skulle fota i söndags - Carabella.

Springa motsols i cirklar.

Allways De Man i sin spurt mot vinsten i lopp 4.
 
Solen livade verkligen upp tävlingen på galoppen igår. Man får verkligen mer frihet i fotograferingen när det är ljust - man kan ha mindre bländare (större skärpedjup), och snabbare slutartider med lägre ISO. Så solljuset mar mest underbart förutom möjligtvis på denna bilden eftersom jag missade värsta sortens segergest, men motljuset var också coolt på sitt sätt.

Concorde

Detaljbild från tävlingarna på Täby Galopp igår.

Second

Karate Kid kom på andra plats i lopp 1 på Täby Galopp, 6/1-13

Fanny hade bett mig fota hästarna hon träckade igår. Det var kul att ha ett bestämt mål - att ha en häst som jag var tvungen att få bra bilder på och det var väldigt bra träning. Därför lägger jag upp bilderna på hennes hästar först och sedan de andra bilderna jag fotade igår, så oroa er inte - det kommer andra bilder också, haha!

Allways De Man, in details


Hästdetaljer... som sömmarna i tränset eller en trasslig man.

Allways De Man, da winner of heat 4.

Allways De Man med jockeyn Leonard Rios vann lopp 4. 6/1-13 @ Täby Galopp
 
En sak som är väldigt rolig med galoppen är alla människor man möter. Nu när jag har varit där mer eller mindre konstant sedan september börjar jag känna igen människor som också är där ofta. Fanny, som träckade (ledde, typ) den vinnande hästen Allways De Man, är en av dem jag lärt känna. Kolla hennes blogg [länk]!

Karate Kid

Efter en ganska dålig start i lopp 1 återhämtade sig nr 4 Karate Kid i placeringarna och fick slutplaceringen 2 i loppet. 6/1-13 @ Täby Galopp

Fyra vinnare

Nu är jag hemma från dagens tävlingar och har börjat gallra och redigera bland de närmare 400 bilder jag fotade. Det var en fin dag på galoppen med solsken, så att jag slapp använda så högt iso. Därför blev ganska många bilder bra. Här kommer den första omgången bilder - målfotona på de 4 vinnarna.
 
Lopp 1. Bessie Smith vinner med Fabienne De Geer i sadeln.
Lopp 2. Lewis Davies på hästen Whizper gör en segergest över mållinjen.
Lopp 3. Indian Pale vinner det tredje loppet, med Rebecca Colldin i sadeln.
Lopp 4. Allways De Man med jockeyn Leonard Rios vinner dagens sista lopp.
 
För en gångs skull fick jag skapliga bilder på alla 4 vinnarna i dagens tävlingar. Allra mest nöjd är jag med målgångsbilden i lopp 2. Så himla kul att jag lyckades fånga jockeyn Lewis Davies segergest precis i målgången, och jag tror att alla runt omkring mig hörde mitt lilla segerrop för jag blev så nöjd när jag stod där och såg bilden i kameran. Att den hade lika bra kvalitet (skärpa, exponering mm) på datorn var bara bonus.
 

2013's första galopptävling

14:e oktober 2012 @ Täby Galopp
 
Idag är ingen riktigt vanlig galopptävling på Täby Galopp. Saker har förändrats.. Bland annat har Svensk Galopp dragit ned så pass på resurser att fotografen och informationskoordinatorn inte kommer närvara via mer än en online-stream de mindre tävlingsdagarna som idag. Alltså kommer det inte komma upp några officiella bilder på Täby Galopps hemsida eller SmugMug, vilket jag tycker är väldigt tråkigt!
 
Men jag ser desto fler anledningar att gå dit och fota - någon måste ju fota de bilder som annars inte skulle bli fotade! En utmaning som ni får se resultatet av senare idag - när jag kommit hem från tävlingen.

Mitt galoppår 2012

 
Januari. Jag fotade mycket annat än målgångarna och pepprade minneskortet med långa bildserier. Det var vintergalopp med gnistrande snö och solsken. Jag gillar den här fartfyllda bilden som kom till av ren tur att jag inte ställde in kameran själv.. därav den långa slutartiden.
 
 
Februari. För ett år sedan hade de ännu inte ombildat hur hästarna togs av banan - vilket gjorde att jag kunde ta den här glada bilden av karavanen av galoppekipage som genom en tunnel under galoppbyggnaden tog sig av banan. Idag sadlas alla hästar av precis vid banan och jockeysarna går åt ett annat håll till invägning. Det ger i och för sig också ganska händelserika bilder. Som den här.
 
 
Mars. I mars var jag inte så glad för Täby Galopp har tävlingsuppehåll då - därav inga bilder. Men jag tänkte vara så fräck och lägga in en bild från februari, för mitt år har 12 månader - 12 bilder, även fast galoppen har uppehåll! Det kan symbolisera att jag i mars sitter och går igenom gamla bilder istället!
 
 
April. I april fotade jag en exakt likadan bild som Stefan Ohlsson (fotografen på Täby galopp) och då menar jag verkligen en exakt likadan bild - det är den här. Hans version hittade jag i 5 cm-format i ett programblad (men den är verkligen tagen i samma tillfälle). Men jag älskar den här bilden för jockeyn ser så glad ut - jag är verkligen nöjd med att ha fångat det ögoblicket!
 
 
Maj. Jag var en duggregnig söndag på en galopptävling och fångade denna roliga häst på bild. End of story - that blick!
 
 
Juni. Sommaren kom till galoppen. Gräset var grönt och loppen började gå på gräsbanan. Tyvärr fick jag fota från läktarplats men mitt älskade teleobjektiv tog mig nära in på banan. Här galopperar hästarna in i en liten glänta av sol mellan molnen.
 
 
Juli. I den gassande solen fotade jag och en kompis galoppen en helt vanlig dag. Nere på galoppbanan tog jag denna fartfylda bild på några hästar som tränade.
 
 
Augusti. Ett porträtt av Per-Anders Gråberg på tyvärr okänd häst den nu, av Fanny, identifierade hästen: America.
 
 
September. Årets största tävling: Stockhol Cup International gick av stapeln på Täby galopp. Förutom extra pollerade stövlar, hästar från Beridna högvakten och spektakulärt färgglada dressar fick jag i all enkelhet en bild på detta vinnande ekipage i vinnarcirkeln - ett mycket glatt ekipage som till och med fick en puss på mulen.
 
 
Oktober. Den 14:e dagen i oktober fick jag äntligen följa med de andra fotograferna in på mitten av banan för att fota den sista häcklöpningen på Täby galopp år 2012. Jag lyckades möjligen inte så bra med bilderna men det kändes som en verkligt bra start på mitt förhoppningsvis framtida häcklöpnings-fotografering (på nära håll), då jag förhoppningsvis någon gång kommer lyckas bättre med skärpan.
 
 
November. I november knäppte jag för första gången i mitt liv en lyckad "proffs-målgångs-bild". Jag lyckades få stora delar av hästen i fokus och fångade det kritiska ögonblicket då den vinnande hästen - en halv noslängd före tvåan - passerade målgången.
 
 
December. Så kom snön och jag fick fota galopp med gnistrande snö i bakgrunden, igen. Denna bilden tog jag efter att ha pulsat genom den tjocka snön bort till startboxarna som stod i början av upploppet. Där tog jag den här bilden innan jag pulsade bort till målgången (150 m) på ungefär samma tid som hästarna sprang ett helt varv på banan.. 1500~ish meter.
 
 
Det var mitt galoppår i 12 bilder. Nu hoppas vi att 2013 blir ett lika bra och
bättre galoppfotar-år. Ni får jättegärna skriva vad ni tycker om bilderna!

Sommargalopp!

Hade ju md en typ sådan här bild min lilla årssammanfattning jag gjorde, och blev sugen på at visa en sån i stort format - här är en från stockholm cup.

2012

Jag hittade en så bra lista som Amanda hade summerat året med! Det var kul att läsa den så jag tänkte att jag också kunde fylla i den och se om det blir lika roligt att läsa.. haha! Men detta skulle kunna kompensera för att jag inte gjort en årsresumme med bilder ännu - vi får se om jag gör en sån i år. Men en ny kategori ska jag i alla fall göra - "åren som gått" ska den heta!
 
1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Jag gick ut grundskolan och började gymnasiet. Jag blev stammis på Galoppens söndagstävlingar - med kameran i högsta hugg.
 

2. Höll du några av dina nyårslöften?
Jag tror inte att jag hade några.. så det har jag ordnat för 2013!
 
3. Vilka länder besökte du?
Det har varit ett helt galet resande för mig i år.. träningsläger i Spanien (Las Palmas) på sportlovet och min första utlandstävling i Kroatien i början av sommaren. I juni åkte jag till Ukraina och i juli till Lettland, där jag fick prata mycket ryska. 2012 var ett res-år för mig vilket var helt underbart!
 
 
4. Bästa resemålet?
Mycket svårt val - alla var lika underbara! Inga dåliga resmål i år!
 
5. Vad var din största framgång 2012?
Jag tävlade utomlands för första gången (Kroatien, juni), kom med i utvecklingsgruppen i konstsim och fick A på Matte 1c-kursen i gymnasiet.. svårt val här också!

6. Största misstaget?
Köpt en skrivbordsstol som det väl hemma visade sig inte fick plats under mitt skrivbord..

7. Har du varit sjuk eller skadat dig?
Nån febervecka i våras låg jag hemma från skolan men annars lite småförkylningar är väll som det brukar..
 
8. Vilket datum kommer du alltid att minnas?
15:e juni - då vi kom till Kroatien och hade en superrolig helg (som kändes som 2 veckor) fylld med skratt, flumm och såklart upplevelsen av att tävla utomlands med sitt lag!
 
 
9. Vilka låtar eller artister kommer få dig att tänka på 2012?
Avicii, LMFAO & The Hives (som jag såg live på Gröna Lund) och såklart Gagnam style som man ett tag inte inte kunde höra om man gick på stan.

10. Vilket program har varit det bästa på tv?
ESC från Baku då Sverige vann hela tjottaballongen!
 
11. Vilken var årets bästa film?
Sista Twilightfilmen var bäst av alla Twilightfilmer och den bästa jag sett på bio i år.

12. Vilken var din bästa månad?
Juni (och juli) - sommaren gör mig lycklig!
 
 
13. Bästa stället du var på/vid?
Beslutsångets!! Alla var lika bra!
 
14. Vad spenderade du mest pengar på?
Inga stoora utgifter i år, inte som förra året (2011) då jag köpte både ny mobil och gorillapodstativ.
 
15. Vilket var ditt bästa inköp?
Mina höstskor som visade sig vara utmärkta även i 16 minusgrader och snö - så de är hur bra som hellst!
 
16. Gjorde någonting dig riktigt glad?
Om man räknar euforisk som glad så blev jag galet euforisk av att strosa omkring på gatorna de varma sommarkvällarna i Ukraina - tänk er känslan av att natten är 27 grader varm och himlen visar alla stjärnor (och sputnikar) man kan se på himlen, det är en stjärnhimmel som bara finns i Ukraina!
 

17. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Alla år går upp och ned ibland, varje år har sina upp och nedgångar.

18. Vad önskar du att du gjort mer?
Talat ryska och läst böcker.. om jag kollar min läsdagbok (där jag skriver upp alla böcker jag läst) blir jag typ mörkrädd ju!

19. Vad önskar du att du gjort mindre?
Varit uppe sent på nätterna på loven... härligt de första dagarna, jobbigt i längden när man vänder på dygnet!

20. Hur tillbringade du julen?
Mysigt hemma med familjen!

21. Bästa boken du läste i år?
Mycket mer än så av Sarah Dessen - rekommenderas om man vill ha en varm, mysig, sommrig, kärleks-story som är väldigt bra berättad!
 
22. Något du önskade dig och fick?
Robusta kängor att traska omkring i överallt och göra vad som hellst i, typ fota i galoppen när det är kallt!

23. Något du önskade dig men inte fick?
En ny systemkamera! Vi får hoppas på 2013!
 
24. Vad gjorde du på din födelsedag 2012?
Det var en lördag - så jag blev firad hemma och sen gick jag på simträningen, haha!
 

25. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Om jag faktiskt hade vågat köpa en helt egen segelbåt under sommaren.
 
26. Hur skulle du beskriva din stil år 2012?
Mer åt det flummiga hållet, förutom dagarna då man är helt mainstream.. XD
 
27. Vad fick dig att må bra?
Att träffa min släkt i Ukraina.

28. Är det något du saknat år 2012 som du vill ha år 2013?
En platt split som vi kallar det - alltså att komma ned hela vägen i split (eller spagat som man säger på gymnastikspråk).

29. Vad ska du göra 2013 som du inte gjort 2012?
Det är nu man ska vara så filosofisk och djup... men en av sakerna jag ska göra är att sommarjobba, hade jag tänkt.. XD
 
Det var lite om mitt år 2012.. Bilderna har jag fotat under året

Kodat..

Detta är inte riktigt det slutgiltiga resultatet, men grunden är klar!
 
Igår ordnade jag och Alexandra med bloggdesignen på hennes blogg. Jag tycker mycket om hennes foton och vill att hon ska lägga upp dem på en blogg och då hon redan hade en så pitchade vi upp den lite. Alexandra älskar den nya designen och har sagt att den kommer få henne att blogga oftare, så jag är jätteglad!
 
Kolla jättegärna in hennes blogg och skriv vad ni tycker om den nya designen!

Buddha

Fotograf: jag, Anna. Kamera: Sony a290 + Sony 18-55mm
 
En Buddhastaty på Etnografiska museets arkiv-utställning som jag tyckte blev fin på bild.
Jag var på Etnografiska museet med min mamma i melladagarna och gick omkring och tittade i arkiv-utsällningen. I ett rum hittade vi den här och några andra spännande statyer i en monter. Den här statyn var cool så jag ville fota den. Det var ganska mörkt i utställningssalen, men jag hade inget stativ så jag fick luta mig mot  en vägg och hoppas på det bästa. Men jag tycker att det lckades ganska bra och belysningen av statyn gav väldigt vackra skuggor i alla statyns detaljer, dock kan man fortfarande se lite reflektioner i glaset.
RSS 2.0