Funderingar kring teknik

 Per-Anders Gråberg vinner första loppet.
 
Jag var på och fotade på Täby galopp idag. Första gången sedan i oktober som jag var där faktiskt. Jag haft fullt upp med simningen och skolan att jag inte haft tid att gå dit lika ofta som innan. Förra hösten var jag där varje helg, det var då jag utvecklades som mest.
 
Jag tänkte på det idag - i och med att jag har en annan systemkamera nu - en Nikon - så är det så mycket lättare att ta de bilderna jag kämpade för att få tidigare. Nikonen är helt enkelt mer alert i autofokusen och serietarningarna. Med min Sony ställde jag alltid in fokusen manuellt där jag hoppades att hästen skulle passera mållinjen. Det är verkligen inte nödvändigt längre eftersom Nikonen inte flippar och gör värsta oskärpan bara för att någonting rör sig fort förbi eller objektivet är inzoomat. Så det känns inte som att det är så utmanande längre, just den delen att motverka tekniken tillräckligt för att kunna fånga bilden jag ville ta.
 
Det är när tekniken samarbetar istället för att motarbeta en som man borde utvecklas i kreativitet. Så kände jag i alla fall när jag fotade Konstsims-USM - kameran gav mig möjligheten att använda korta slutartider utan att förstöra bilden med brus när jag höjde isot och därför kunde jag koncentrera mig på att hitta det spännande i rörelserna och koreografierna. Jag skulle vilka hitta den känslan när jag fotar galopp.
 

Hundra prismor i kristall

Canon EOS 1100D

Annandagen, julen utan snö

Suddigt ja, men jag gillar ljuset och effekten av trädens grenar. Tagen med familjens nya kamera Canon EOS 1100D.

Ljus i vinternatt

 
Jag fortsätter på temat eld från förra inlägget.. Den här bilden tog jag på på landet när vi var där på höstlovet. Vi eldade kvistar och sånt på kvällen och elden lyste upp hela tomten under den stjärnkalara himlen. Jag ställde gorillapodstativet på berget och knäppte den här bilden på 30 sek. Första försöket och helt oredigerad - jag gillar den! :) Vad tycker ni?

Skillnad

Redigering av en bild jag tog på höstlovet.
 

En förmiddag på Ulriksdal

foto: jag

Ge mig ett Å.

Nikon D300 + Nikon 70-200mm + batterigrepp
 
Fortsätter kolla igenom bilderna från indrottsfestivalen. Det här en bild jag är väldigt nöjd med. Det var nämligen en del av ett cheerleadinglag som hade en lite uppvisning, andra gången var jag beredd på deras program och fångade den här bilden. Min fotolärare tyckte att den fick en dokumentär känsla eftersom jag inte beskar bort tjejen som står berdvid. Jag gillar speciellt skuggan.
 

Sportfoto genom en proffskamera

 
Fotat med Nikon D300 + Nikon 70-200, F/2.8
 
I torsdags hade min och en annan skola idrottsfestival. Det bjöds på underhållande och riktigt högklassig sport och jag fick låna kameran som står ovan för att fota, av min fotolärare. Den var riktigt tung och man blev trött i armarna av att bära omkring på utrustningen men bilderna blev destå bättre! Det var riktigt roligt verkligen! Jag har aldrig varit mer taggad på att köpa en proffskamera men problemet är att det kostar sååååå mycket. Min lärare skrämde mig lite med att "nu går du omkring med 25 tusen i händerna". Största bländaren i objektivet var 2,8 vilket verkligen märktes på bilderna - ett otroligt kort skärpedjup för att vara ett teleobjektiv och det samarbetade med en riktigt bra autofokus vilket gjorde sportfotograferandet sjukt kul!
 
Jag har många bilder att visa men så lite tid att redigera. Men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge. Tills vidare: kolla in vår skoltidnings hemsida www.cumulusava.com och se mina bilder där.
 
CUMULUSAVA.COM

Vad man kan göra innan man dyker i...

Elin och Lovisas imopnerande startpose.
 

Svenska Ungdomsmästare 2013

Elin och Lovisa som vann i klassen A-par.
 
 
 
 

Självporträtt utan kontroll

 
Rubriken beskriver hela bilden. Jag crawlar om någon undrar.. jag hade velat ha med benen.. typ så.
 
RSS 2.0