In die Nacht

Hässleholm. Kamera: Sony a290 + Sony 18-55mm-objektiv.

▲ The Wall ▲

Kamera: Sony a290 + 18-55mm-objektiv. Modell: Louise. Fotograf: jag, Anna
 
Vi hade photoshoot på fotolektionen i onsdags, och på lektionen i fredags redigerade vi bilderna vi tog. Jag fastnade för den här bilden jag tog på Louise. Uppgiften var att ta ett porträtt och framhäva väggens textur. Bilderna redigerade vi Photoshop. Jag är ju inte så van att redigera i PS eftersom jag vanligtvis redigerar i Gimp. Men nu har jag äntligen fått kläm på hur man jobbar med masker i båda programmen vilket gör redigeringen ännu roligare. När jag redigerade den här bilden använde jag Camera Raw också, dock undrar jag lite över vitsen att använda det när man ändå fotat i JPG.. med en Sony... haha!

Converse All Star

Kamera: Sony a290 + 18-55mm-objektiv. Modell: Alva. Fotograf: jag, Anna.

Produktfotografering för Converse, typ. Totalt inofficiellt och barasådär.
De här bidlerna tog jag på körlägret i Skåne, förra hegen. Alva struttade omkring i senapsgula jeans och ljusblå converse, vilket jag tyckte var väldigt snyggt ihop. Så under de 5 sekunderna som hon stod på denhär trappan vi hittade, lyckades jag knäppa de här bilderna. Jag gillar verkligen den första - färgerna blev dessutom väldigt bra i den, tycker jag.

Friends / 2 redigeringar

Första utan vinjettering, andra med inverterad vinjettering. Vilken gillar ni bäst?
 
Jag knäppte över 900 bilder på körlägret i helgen. Den här tog jag i lördags efter lunchen när några tjejer satt ute och njöt av det varma Skånevädret. Jag redigerade den på 2 olika sätt men jag vet inte riktigt vilken jag tycker är bäst.. Vad tycker ni?

Sjukling

Det blev en deppredigering av tranorna som hänger i mitt fönster.
 
Idag vaknade jag men feber. Inte så fasligt mycket, bara 38 grader, men feber ändå för en som ligger på 36,5-37 normalt. Huvudvärk och snuva vaknade jag med också. En dag då man ska skriva nationellt prov kan ju börja bättre än så kan vi säga!
 
Men lite alvedon och nässpray senare satt jag ändå och skrev provet - det gick helt ok med tanke på omständigheterna. Efter provet gick jag hem och nu har jag nästan ingen feber alls! Skönt!

YOLO Cartwheel

Modell: Alexandra. Kamera: Sony a290 + Sony 18-55mm-objektiv. Fotograf: jag, Anna. Plats: Röke, Skåne.
 
I helgen var jag i Röke, som ligger i Skåne, med kören jag sjunger i. Vi hade så sjukt kul! Bland annat har jag drogat sönder låten YOLO av The Lonely Island - flummigaste låten ever!! Och jag och Alex begav oss också ut på en fotoprommenad som blev världens underbaraste photoshoot! So much fun!
 
Jag har inte bloggat på en vecka.. känns inte så bra - men jag har fullt upp i skolan! Men jag har såååå många bilder att visa er så oroa er inte! :D Nu ska jag sova tidigt för att jag ska skriva Nationellt Prov i svenska imorgon - läsförstårelse! Önska mig lycka till!

Forray

Forray med Valmir De Azeredo i vinnarcirkeln efter att ha huvvit vårpremiärens första lopp.
 
De första vinnarcirkelbilderna för säsongen kändes väldigt våriga och glada! Det är alltid kul att se det stora sällskapet som tar plats vinnarcirkeln när en Riks-galoppör vinner. Det är alltså en häst man kan köpa andelar i och om den vinner får alla andelsägarna ta plats i vinnarcirkeln (och dela på prispengarna antar jag..). Jag gillar den första bilden! Synd bara att jag inte kan zooma ut längre än så med mitt 70-300 mm objektiv.. så det blir fortsatt närbilder i vinnarcirkeln ^^

El Gran Mago

El Gran Mago med Rafael Schistl i sadeln.
 
Några lite galnare bilder från tävlingarna på Täby galopps vårpremiär i söndags. We like it!

Miljöaktivisten Anna

 
Det har blivit så mycket miljösnack för mig de senaste dagarna. Inte nog med att jag har lagt ned 1000 minuter (16 timmar!!!) (word har räknat) på redigeringen av mitt Nationella prov-svenska-tal som jag redovisade i måndags - det handlade om miljön. Idag hade vi NP muntligt i engelska som handlade om miljön...
 
... Och idag fick jag syn på DEN HÄR artikeln på svt.se. "Rekordlåga utsläpp av växthusgaser" handlade om att förra årets utsläpp av koldioxid var ovanligt lågt och att utsläppen har minskat med 20% sedan 1990. De rabblade upp massa anledningar till varför det hade sjunkit -  som allt regn som fyllt på vattenkraft-dammarna osv.
 
Jag gillar inte såna här artiklar! De får folk att tro att man inte behöver göra mer! Och att nämna att: "Redan nu har Sverige alltså uppnått EU:s mål att minska utsläppen av växthusgaser med 20 procent till 2020, men Sverige har ett högre mål, minus 40 procent till 2020." är heeelt onödigt att upplysa folk om. Det visar bara att alla dessa mål är på tog för låga!
 
Vi måste göra mer - inte skriva artiklar om att vi har nått målen!

Vårens första vinnare

Forray vinner med jockeyn Valmir De Azeredo i sadeln.
 
I södags var jag på Täby galopp för första gången på hela 7 veckor! Vårpremiärdagen bjöd på underbara 14 grader och sol - helt perfekt. Det var en härlig stämning i publiken och jag hade verkligen velat se och fotat mer än de 3 lopp jag var där på innan jag var tvungen att gå. Nu vår jag vänta 2 veckor igen innan jag kan gå dit.
 
Idag var även första dagen då jag inte kännt mig helt nedtyngd av läxor heller. I skolan gjorde vi 2 nationella prov - den muntliga redovisningen i svenska gick jättebra så nu är jag glad! :D Det firade jag med att ladda in bilderna från igår till datorn och även redigera en - målgångsbilden på den första vinnaren under vårsäsongen.

En snabbis till galoppen idag..

3:e februari 2013 @ Täby Galopp. America med Per-Anders Gråberg i sadeln (USA-dressen).
 
Idag är jag både glad och arg och stressad.. För här sitter jag och pluggar som en galning för att bli klar med min muntliga redovisning till NP i Svenska imorgon. Men jag är glad för att jag ska fota galopp idag - och lite småarg för att jag bara hinner vara där i en timme och se max 2-3 lopp... Men sen är jag glad igen för varför jag måste springa iväg därifrån är för att jag ska sjunga med min kör vilket gör mig stressad igen för att jag har så lite tid att bli klar med svenskan till imorgon.
 
Lite så.. men nu har jag tagit en liten paus och nu vet ni, så nu ska jag plugga vidare! Ha det gött i solen! :)

Utsträckta vidder i vitt

Två bilder jag tog på isen utanför landet. Påskhelgen 2013
 
De här bilderna symboliserar det lungnet jag inte riktigt har i min tillvaro just nu. Jag är nämligen ganska så stressad över skolan. Alla våra nationella prov är inplanerade från och med nu och det är ett par hektiska veckor som väntar. Många nationella prov går ju inte att förbereda sig så mycket för men andra, som det muntliga framförandet i svenska, som jag ska redovisa på måndag, måste jag lägga ned ganska mycket tid på att förbereda!
 
Imorgon har jag skriftligt Nationellt prov i tyska - önska mig lycka till! ;)

En tur med heffaklump-båten i skärgården [Bildreportage]

Bilder jag tog på båten ut till landet på Påskaftonen.
 
Vi har fått i uppgift att fota ett bildreportage över lovet. Såhär blev mitt..
Jag älskar att åka genom skärgården på båt och titta och fota allt man åker förbi. Så dessa bilder tycker jag passade extra bra som ett bildreportage. Dock är de lite för många för att man ska kunna koncentrera sig på dem ordentligt tycker jag. Men jag hade också svårt att dela dem i två inlägg.. Så såhär fick det bli ^^

Shimmering, bright light

Bild från när Allways De Man går i mål som vinnare. Täby galopp @ 6 jan 2013.
 
Jag slänger upp en gammal galoppbild, men jag ska skriva om mitt liv. Jag har galet mycket att göra den här veckan. Nästa måndag ska jag redovisa mitt muntliga framförande i svenska som är ett nationellt prov. Tills dess måste jag jobba väldigt mycket på det för ett nationellt prov är ändå väldigt viktigt tycker jag. Så jag hade tänkt lägga ganska så mycket tid till att få anförandet perfekt. Jag ska försöka sticka in huvudet på bloggen också, men ge inte upp hoppet om jag inte har uppdaterat. Skolan kommer alltid först!

Så var lovet slut...

En redigerad bild jag hittade bland bilder jag inte publicerat.
 
Så var sista dagen av lovet nästan slut. Jag ska gå och lägga mig. Men jag tänkte att jag inte kan lämna bloggen ouppdaterad såhär sista dagen innan skolan börjar. Mitt lov har varit helt underbart och det hade inte kunnat varit bättre. Jag är så glad och börjar skolan med massvis med positiv energi. Dock förstördes den lite av att det snöade idag och att jag har så sjukt mycket att göra i form av alla nationella prov som bara kommer på löpande band nu. Men min dag har ändå varit jättebra! Inget ska få förstöra den glädjen som fyllt mig de senaste dagarna.
 
Imorgon börjar skolan och det ska bli kul att träffa alla ingen. Dock börjar vi med Nationellt prov i tyska på morgonen - önska mig lycka till! God natt!

I vinnarcirkeln.

Lataradud, Elione Chaves @ Täby galopp 24/2-13
 
Jag älskar att fota i vinnarcirkeln! ..fast jag inte riktigt har rätt utrustning för det. Jag skulle behöva kunna zooma ut lite till på mitt tele-macro 70-300mm, kanske till 50 eller rent av runt 20 mm - då hade det varit det perfekta all-round-objektivet! Alternativt skulle jag ha 2 kameror. Men det har jag redan testat en gång, och jag var inte helt bekväm med det. Kanske för att andra-kameran var en Nikon (som jag inte är helt van vid)..
 
Här har vi alla fall en glad bild från vinnarcirkeln, i lopp 2, sista galoppdagen innan uppehållet. Hästen njuter av solen (ser det ut som), damen till vänster ser jätteglad och troligen stolt ut och det gör jockeyn också! Troligen en av de bättre cirkelbilderna jag tagit i vår. Lagom många detaljer i bakgrunden.. bland annat P-A Gråberg i bakgrunden, han ser inte så glad ut. Men det hade jag inte heller varit om jag inte satt på vinnarhästen!
 
Jag sitter just nu och går igenom gamla mappar med bilder från tävlingarna i jan/feb, som plåster på såren för att jag inte kommer fota galopp på söndag, eftersom tävlingarna är inställda.

Ingen galopp på söndag..

Lataradud med Elione Chaves i sadeln vann lopp 2 @ Täby Galopp 24/2-13.
 
Galopptävlingarna på Täby galopp är inställda på söndag. Det skulle vara första tävlingen på 6 veckor och säsongspremiär. Men tyvärr är det banan som sätter stopp för tävlingarna. Den har smällt ojämt vilket gör att hästarna i värsta fall skulle kunna skada sig av att springa på det ojämna och knöliga underlaget. Därför har de ställt in tävlingarna. Nu får alla som var sugna på att se galopp vänta minnst en vecka till. Jag längtar!

Solnedgången: Söndagen den 31:a mars 2013.

 
Kamera: Sony a290 + Sony 18-55mm-objektiv
 
Ni som följt min blogg ett tag vet säkert att jag blir euforisk av vackra solnedgångar. Den här helgen på landet var inget undantag av att man alltid får se (minst, haha) en fin solnedgång per kväll där. Den här bilden är ganska underexponerad och jag minns inte riktigt hur det var i verkligen, men jag tyckte att det blev så coolt när solen verkligen glödde under horisonten!
 
Med det säger jag god natt för ikväll!

B/W Pine leaves

Kamera: Sony a290 + 18-55mm-objektiv
 
Jag tyckte att bilderna med skuggan från tallgrenen som jag la upp i förra inlägget var fina i svartvitt också, men det hade nog blivit lite för mycket med 4 bilder i det inlägget så jag delade på det. Här kan ni se bilderna i färg.

Pine leaves

Kamera: Sony a290 + Sony 18-55mm
 
I söndags gick jag och mina fastrar på fotoprommenad i solskenet.
Vi tog våra systemkameror och gick rakt ut på isen. Utanför deras landställe ligger en obebodd ö som man annars måste simma, segla eller ro till. Jag har faktiskt aldrig varit där så det var kul att kunna strosa dit så obehindrat. Is är verkligen underskattat, tills man kommer ut i skärgården då den ger fantastiska transportmöjligheter (svävare, skoter, fyrhjuling, fötter, skidor osv) - eller indragna bryggor om man ser det så..
 
På ön såg vi en rolig skuggbild som bildades på en sten. Jag ville fånga det på bild på något bra sätt, och jag vet inte om jag lyckades få det så filosofiskt som jag ville. Vad tycker ni?

Sunshine

Kamera: Sony a290 + Sony 18-55mm-objektiv
 
Känner ni hur solen har börjat ge ifrån sig värsta värmestrålingen på dagarna. Jag blir så glad över vädret som vi haft de senaste dagarna och älskar att våren äntligen är på väg! På landet lyckades jag till och med få en del färg i ansiktet - efterlängtat efter en vinter som denna. Jag känner att jag skriver mycket om vädret på bloggen nu, men jag är en ganska väderberoende människa. Strålar solen har jag svårt att inte vara glad - så såna här dagar går jag bara omkring och myser och är allmänt glad över livet. Och då kan jag inte undvika att nämna det på bloggen.

Night sky

före:
efter:
Kamera: Sony a290 + Sony 18-55 mm-objektiv.
 
Stjärnhimlen på landet är alltid något speciellt! I stan tror jag aldrig att jag sett så många och så lysande stjärnor någonsin. Bara på landet och i Ukraina. Magiskt!
 
Igår gick jag ut och fotade stjärnorna innan jag gick och la mig. Jag fotade med den längsta skutartiden jag kan ha (30 sek) och jag önskar att jag hade kunnat ha längre, så att jag fått med fler stjärnor! Dessutom var det otroligt svårt att ställa in skärpan - för jag kunde bara ställa in den på oändligheten och hoppas på det bästa.. vilket gjorde stjärnorna till småå smååå bokeh-punkter istället. Men det var jättekul, så jag ska absolut fota stjärnor igen!

På efter-bilden har jag alltså lagt till några stjärnor i Gimp - mest för att testa ^^

Through the icy sea

Kamera: Sony a290 + Sony 18-55mm-objektiv.
 
I helgen var jag på mina fastrars landställe i skärgården. Eftersom jag inte riktigt haft tid att blogga på ungefär en vecka så tänkte jag att jag kanske skulle upplysa er om det innan jag börjar bomba med bilder jag fotade där.
 
Det här är tre bilder jag fotade från båten jag åkte till landet med i lördags morse. Jag åkte själv, i nästan 4 timmar.. Så jag hann gå ut några gånger. Det var så kallt om fingrarna att jag fotade automatiskt i början.. jag ville testa lite hur bra det kunde bli.. Jag förstod ganska fort varför jag brukar fota manuellt... ^^
RSS 2.0