Fika med mamma

Jag och mamma var i stan förra veckan. Vi tittade lite i affärer och fikade i gallerian. Vi delade på två stora muffins, så att båda fick smaka hälften av varje muffin. Den ena var cheesecake och den andra choklad, och båda var otroligt goda, och otroligt söta!! Mums! 

En dag i skogen - bildbomb

 
Här är lite bilder från min dag i skogen i tisdags.
Jag var på ekskursion ute i skogen i förrgår. Hela dagen traskade vi runt i skolgen, bland annat fick vi i uppgift att undersöka en sjö. Vår grupp fick gå till en sjö som det tog 40 min att gå till - en spännande liten färd genom bushen. På plats skulle vi undersöka sjön och ta med olika prover som vi sedan analyserade. Den sista bilden är på ett litet kryp som vi undersökte under mikroskop-lupp. Idag hade vi redovisning om vilken sorts sjö vi trodde att det var - närringsrik eller -fattig.

Take notes.

Mitt skrivblock till fotolektionerna. Ett tråkigt, linjerat, block från Akademibokhandeln blev mycket roligare med en liten illustration på.
Foto och illustartion av mig: Anna :)

Målgång

Fotograf: Anna (jag), Kamera: Sony a290 + Tamron 70-300mm
 

Ett sportfoto

Första varvning på gräsbanabanan.
Vi fick uppgiften att välja ett sportfoto och ta med tillfotolektionen imorgon. Jag kommer lägga upp mer bilder som har med mina fotolektioner att göra framöver, för vi använder bloggarna för att visa bilderna på lektionerna (cuz internet ist tha bäst). Detta är ett sportfoto jag har fotat själv, från galopptävlingen förra helgen (som så många andra bilder). Jag är faktiskt inte helt nöjd med bilden för hästarna är inte riktigt i fokus. Men jag känner att detta representerar mest var i utvecklingen i mitt fotograferande jag ligger just nu. Jag måste bli bättre på att ställa in fokus, snabbt, det såg jag på många av mina bilder från tävlingen. Men jag är ändå ganska nöjd med bilden - man ser ju att de rör på sig!

Puss på dig, hästen!

Prisutdelning och fotografering i vinnarcirkeln.
Om det nu hade varit jag som var den officiella fotografen, hade de nog tittat in i min kamera, men nu stod jag lite bakom de andra. Men det kändes kul ändå, att öva på att ta likadana bilder som de anställda fotograferna - för nån dag kommer jag också vara anställd! Jag tycker i alla fall att bilden var söt: "Puss på dig, vår duktiga pålle!".

"De är i järnvägskurvan, ett varv kvar till mål.."

En bild jag tog när jag stod inne på gräsbanan. Kul att få komma så nära!
Jag älskar att fota galopptävlingar, för det går alltid att utvecklas och bli bättre och göra sina bilder bättre. Ett stort steg för mig vara att fota huvudfotografen på anläggningen om jag kunde få gå in på sandbanan när hästarna sprang på gräsbanan (som är längre in). Snäll fråga - snällt svar. Jag fick stå med de andra fotograferna och det var en så kul känsla att stå så nära, och bilderna blev framför allt mycket bättre utan ett staket i vägen. Tidigare har jag inte varit så djärv och frågat så detta var ett stort steg för mig i mitt galoppfotograferande!

Pluggar

Bilden hittat på google: "plugga". Okänd källa.
Jag har ju varit ledig måndag och tisdag den här veckan för att vi har aktivitetsdagar i skolan. 20 min på någon av dessa har vi samtal med våra mentorer, annars lediga. Fast jag har pluggat. På onsdag har vi vårt första matteprov i 1C. Det är verkligen skillnad på högstadiematte och gymnasiematte, jag har aldrig pluggat till ett matteprov förut, förens nu. Kalla mig lat, men jag har oftast haft lätt för matte, inte längre kanske. Men jag måste bara komma in rytmen, sen tror jag att det blir lättare!

Jag har i alla fall hittat ett väldigt bra ställe att sitta och plugga - i läsesalen på biblioteket. Här finns det enskilda arbetsplatser och det är helt tyst. En väldigt skön pluggstämning ligger i luften. Om nån av er, som jag har svårt att faktiskt koncentrera sig på plugget några timmar är biblioteket verkligen att rekommendera!

Äntligen fria!

Jag såg precis några intevjuer och presskonferensen med Martin Shibbye och Johan Persson, efter att de kom hem till Sverige idag och deras berätteldse berörde mig! Det är så svårt att förstå hur svårt det måste varit att leva i den konstanta ovissheten om när de skulle få komma hem och vad som skulle hända med dem. Deras berättelser om hur de blev behandlade är också otroligt svåra att förstå! Det jag vill komma till är att jag står för demokrati, press- och yttrandefrihet och ett säkert rättsväsende.

I'm in tha luft, flying

Bild från galopptävlingen i helgen. Fotograf: Anna (jag), Kamera: Sony a290 + Tamron 70-300mm
 

up med henderna!

En bild från dagens fotolektion.
Idag skulle vi fota legogubbar och tänka på komposition och vitbalans på fotolektionen. Jag glömde såklart att ställa in vitbalansen själv och blev tvungen att beskära och rotera bilden lite plus ett massivt räddningsarbete av vitbalansen i "Colour balance". Jag vet att färgerna brukar se olika ut på olika datorer men på min dator ser färgerna ganska normala ut nu. Men en del som jag måste utvecklas i mitt fotograferande är att höja kvaliten på bilderna redan i kameran. Det blir så mycket enklare då!

Cha cha, bloggen!!

Jag har klarat av mitt första prov på gymnasiet! Nu på morgonen hade vi biologiprov i ekologi. Det kändes ganska bra faktiskt! Vi 96-or får ju de nya betygen först nu på gymnasiet så proven blir ju annorlunda då också.. "skriv det här för att få A, det här för E, det här för C.." stpr det vid alla frågorna, typ.
 
Det här skriver jag ju från min skoldator så jag har inga bilder här. Ska försöka fixa det på nått sätt men det här är en bild som jag tror att jag inte visat förut.

Första gången jag loggar in från min nya dator :)

Vi fick våra skoldatorer idag! Det är små Think-pads och jag tycker att min fungerar väldigt bra! Jag ska bara få ordning på mitt drop-box-konto och lite annat synkgrejs så ska det här nog bli en väldigt trevlig vänskap, mellan mig och min dator, hehe..

Beridna Högvakten

Två hästar från Beridna Högvakten i Stockholm som var med vid Stockholm Cup idag.
Jag var på galoppen i 4 timmar idag för det var Stockholm Cup. Min kompis var tvungen att gå efter ett tag och då stannade jag kvar och fotade. Det var 11 lopp så när 9 lopp hade gått gick jag och då hade det som sagt gått 4 timmar. Det var en ganska stor tävling och det största jippot och mest folk jag någonsin sett där. Jag tänkte på att om 3-4 år kommer det inte vara några jippon där mer för politikerna i den här kommunen är lite korkade och tycker att det är mycket bättre att bygga igen hela stället med hus, hus, hus.. istället för gröna ytor och hästar: betong, betong betong och asfalt..
 
Hursom var det i alla fall en fin dag på galoppen idag. Jag hjälpte till lite med att öppna grindar och så och fick gå ut  och fota på sandbanan när loppen var på gräsbanan, så nära har jag aldrig stått förut! :)
 

Galopptävling idag


En bild från galopptävling i somras.
Idag är det stor galopptävling på galoppen. Jag och en kompis, Linnea, ska dit och fota. Det går elva lopp så vi kommer komma hem med måga bilder. Då kommer mitt nya 32GB-minne till pass.
 
Dock ska jag säga en sak: köp inte större minnen än 16 GB, köp hellre flera mindre. Jag har haft en del problem med mitt stora, bland annat att det inte skriver så snabbt plus att nu när min kamera har krånglat och "gömt" bilderna så att man måste använda ett program för att få fram dem så tar det så vansinnigt lång tid med så stora kort och framför allt: om allt hade försvunnit på ett kort hade det försvunnit så mycket på det här. Anledningen till att jag köpte ett så stort var att det var så billigt! Det kostade 200 grivna (ukrainska valutan) vilket motsvarar 180 kr. Hade jag köpt ett 8GB hade det kostat 140kr, så jag kände att jag vann mer på att köpa det stora, vilket jag kanske ångrar lite nu. Det är nästan lite överdrivet att kunna ta 6000 bilder på en gång, haha!
 
Hursomhellst ska jag bege mig snart! Jag hoppas att det blir en fin dag på galoppfältet. Det är molnigt ute så det ger ju bra ljus! Tjingeling!
 
Jag har fotat denna bild och äger upphovsrätten till den! Inga utav mina bilder får användas på hästsidor som till exempel stallet.se!

Sweet summer


Bara 2 fina bilder. Några prästkragar på vår balkong och en ursöt teservis jag såg på secondhand. När jag flyttar hemmifrån ska jag jag aldrig köpa nytt porslin, aldrig nått massproducerat från ikea (eller likande, inget ont om ikea!) när det finns så otroligt mycket fint på secndhand! Jag blev helt kär i den här servisen, som så många andra, ville bara ta med mig allt hem!

You'll be in our memories

En regnig lördag, vecka 34


Vatten i luften och vatten i kanalen. Förra lördagen var jag och mamma på en slags festival vid en kanal i grannkommunen. Där kan man åka ångslup (en liten ångbåt) och det finns massa olika stånd där man både kan köpa saker och få saker gratis av tex. partier och olika klubbar, som typ pennor och knappar och godis. Gratis är gott! Vi brukar åka dit varje år, men det här året var det nog den regnigaste jag varit med om. Men bilderna blev i alla fall fina! :)

Dramatiskt


Solnedgångs-himlen ikväll. Svårt att få det fint när man fotar genom sovrumsfönstret i lägenheten men det finns väll viss charm i det också! Nä, att bo högs tupp är det absolut inget fel på! Fast att bo på 3:e våningen i ett eget hus är väll vad jag längtar efter, annars är det inget alls fel på att bo i lägenhet!
 
Idag har varit en hur fin dag som hellst, att kunna gå i bara t-shirt njuter man nog mest av så här när det börjar bli klart att det är mer höst än sommar. Idag var det i alla fall soligt och varmt! Så skönt. Men bara så ni vet har jag inte gett upp hoppet om att de ska bli så kallad Britt-sommar. Alltså sommarvärme på hösten! Växthuseffekten verkar ju kunna göra det mesta med vädret!

Min födelsedag!


Den fina bilden har Amy (imalittleteapot.blogg.se) fotat!
Hej! Vill bara kika in och säga att det är min födelsedag idag. Dagen ska jag spendera med mamma och pappa hemma. Om ni är nyfikna kan jag kanske lägga upp vad jag fick, senare. Hare gött! Tjingeling!
RSS 2.0