Vackert kvällsljus på galoppen

Lopp 9 på Täby galopp 28/10-12. Fotograf: Anna (jag). Kamera: Sony a290 + Tamron 70-300mm
 
I höst har jag varit på Täby galopp nästan varje söndag då det varit tävling och jag börjar få klämm på hur det här med galopp fungerar, för det är mycket mer än bara hästar som springer. Därför tänkte jag berätta lite, utifrån dessa bilder, hur starten Dock skippar jag hela spel-grejen med folk som satsar pengar, för det är jag inte alls involverad i.

1. Hästarna och jockeysarna (ryttarna) leds ut till banan och galopperar (ganska lungt oftast) till startboxarna.
2. Alla hästarna ska befinna sig bakom startboxarna innan man kör in den långa vagnen med boxarna till startpositionen, sedan börjar lastningen.
3. Det kan ta lite tid för hästarna att ta sig till boxarna, på infotavlan kan man se alla odds och hur lång tid det är till starten.
4. Bakom startboxarna går alla hästarna i en cirkel i väntan på att de, en i taget, lastas i startboxen (vilket ibland kan vara lite kaotiskt)
5. Jockeysarna på hästarna som redan är lastade i boxarna försöker få sina hästar att vara lugna men samidigt fokuserade, för så fort sista hästen är lastad går starten direkt, så de sitter och klappar dem och ibland kanske visslar nått, det bullrar trots allt ganska mycket när alla stissiga hästar ska in i boxarna brevid.
6. Boxarna framifrån. Änn är alla inte lastade.
7. Starten går (dörrarna öppnas) och alla hästarna rusar iväg. 50 meter in i loppet (där jag står) är klungan samlad, men här börjar kampen om positionerna.
8. De rusar förbi mig och in i första kurvan, nästa gång man ser dem på nära håll är 3/4 dels varv senare, på upploppet.. det är där de flesta utav mina bilder jag publicerar är fotade.
 
Uppföljning kommer med vad som händer på uppvärmingen och sedan vad som händer efter loppet, skriv gärna vad ni tyckte om min lilla guide :D
Kommentarer
Kommentera här:

#Teamfollowback!
Om du prenumererar på bloggen vill jag gärna tacka dig genom att prenumerera tillbaka!
Glöm inte att kommentera när du lagt till bloggen på bloglovin' eller blogkeen.

bloglovin

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Blogg/hemsida:

Kommentar:

Da Ich - Fotoblogg
Trackback
RSS 2.0