När den vinnande hästen inte har nån ryttare på ryggen...

Per-Anders Gråberg på häst nr 2 (?) vann, och fick svara på frågan "Hur var det att rida efter en lös häst?" i vinnarcirkeln.
 
I ett av loppen i söndags (25/11) var inte vinnaren den som var först i mål, utan den första häst som hade en jockey i sadeln. Häst nr 5 tappade tyvärr sin ryttare precis efter starten. Vi fick senare höra i högtalarna att allt hade gått bra med jockeyn som föll av, inga skador! Vilken tur!

Svensk mästare i två redigeringar

Fina Madeleine på Ungdoms-SM i konstsim 2012.
Kan inte bestämma vilken variant av Madde som är finast, färg eller svartvit. Hjälp mig att välja, snälla! :)
 
Idag är jag glad! Ska berätta mer sen, om ni nu undrar över förra inlägget, jag var ju lite kryptisk.. God natt!

Glädje på burk

Springer i cirklar just nu!

Mot banan

Detaljbild från Täby galopp 2012-11-25.
 

Silhouettes

Förra onsdagen hittade jag den här vackra vyn när jag var hos Alexandra.
 
Det här får bli min kvällsbild och god natt-bild idag. Idag har jag haft muntlight nationellt prov i matte som gick ganska bra (svårt att säga) och sedan kört fullt ös på en fysiklaboration. Uppgiften är att filma hur ett föremål faller i accelareation, retardation och i konstant hastighet, i till exempel en buss. Så jag har stått och tappat mina nycklar på ett bussäte lite för många gånger för att det ska vara normalt. Imorgon ska vi fortsätta, och sätta ihop filmen, fast på morgonen ska jag lära Alexandra simma konstsim! Det ska bli kul! God natt!

Välkommen!

Skärmdump.
 
Vad glad jag blir av att se att min statisk-kurva pekar uppåt! Jag är lite nyfiken, är jag länkad någonstans? ;) Jag är jätteglad att så många besöker min lilla blogg och jag hoppas att ni gillar det ni ser! Ni får jättegärna kommentera vad ni tycker om mian bilder - det hjälper min verkligen att bli en bättre fotograf! Varmt välkomna!

Framsteg!

Per-Anders Gråberg på Quite A Mission vinner enkelt lopp 5 "Agria Svensk Auktionslöpning" på Täby galopp 25/11-12
 
Jag är så himla nöjd med den här bilden! Jag kollar ganska mycket på vad de andra fotograferna på galoppen får för bilder som de publicerar (här bland annat). Jag har den här hösten ställt mig ungefär där de står vid målgången och fotar och jämför därför mina bilder med deras. Det jag faschineras av är hur de nästan alltid kan få en skarp bild precis i galoppsprånget då de passerar mållinjen, det är en prestation bara att fånga det eftersom hästarna dundrar förbi i ungefär 60km/h. I mina bilder har fokus ofta varit fel eller att jag försökt ta för många bilder och inte lyckats fånga språnget.
 
Igår testade jag en ny teknik dock. Jag kollade under upploppet ungefär var i djupled som hästen kom och ställde sedan in skärpan manuellt, sedan var det bara att hoppas och fokusera på att fånga språnget (få, kanske bara en, bra bild är bättre än många dåliga, även om det är en riskt att man inte får nån alls..). Och det visade sig att den tekniken fungerade väldigt bra, för hux flux lyckades jag få bra bilder på målgången i de 3 nästkommande loppen! Så jag var väldigt glad och jag känner att det är ett framsteg inom mitt galopp-fotograferande!

[paoljånåk]

Duktiga Paola i sitt B-solo på USM i Konstsim förra helgen.
 
Imorgon har jag morgonträning. Den börjar kl 06.00 och för en gångs skull kan jag stanna hela träningen (annars brukar vi gå när vi behöver för att hinna till skolan). Jag har muntligt nationellt prov i matte sen kl 11, så det skulle vart en rejäl sovmorgon, men vad gör man inte för sina kompisar i kombilaget som ska träna!!

5 sekunder efter starten..

En snabb start i lopp nr 5: Agria svensk auktionslöpning, på Täby galopp idag.
 

Målfoto

Hästen Jimmy Mack med jockeyn Rafael De Oliviera på ryggen vinner lopp 4, Mischa Kahns Minneslöpning, med en knapp noslängd före Avon Pearl.
 
Rykande färsk bild från dagens tävlingar på Täby galopp. Så himla nöjd med den här bilden! Jag är så glad att jag äntligen lyckade fånga målögonblicket! Dessutom var det otroligt jämt i loppet, så man kan de hur nära det faktiskt var mellan de båda hästarna är coolt. Att jag fångade det ögonblicket känns väldigt kul!

Till galoppen idag!

28:e oktober på Täby galopp.  Vinnare i Lopp 7.
 
Det är nästan en månad sedan jag var på galoppen och fotade, men idag ska jag dit igen! Jag har saknat det! Dock är det gråmulet väder idag så jag får nog brottas lite med inställningarna i brist på ljus, men jag är ju van vid det nu, efter att ha fotat i en handbollshall och sen USM i en simhall. Lösningen på alla brusproblem är svartvitt (så jag är inte rädd för höga ISO-tal!), vilket jag gillar! Gör ni?
 
Nu ska jag gör mig i ordning: ladda ur bilder från kameran och ladda upp batteriet till max, sätta på teleobjektivet och klä mig för ett par timmar utomhus - det ska bli skönt!

2 svartvita, stående.

Bilder på Neptun's kombinationslag på USM. De vann guld i den svenska klassen i tävlingen.
 
Vissa bilder är så gryniga att man inte får någon ordning på någonting i colour-balance. Högt ISO i kombination med felberäknad vitbalans är inte att rekommendera i färg. Därför gjorde jag om de här bilderna till svartvitt. Därför ska jag inte felberäkna vitbalansen i fortsättningen, men vad gör man inte när man fotar action? Det krävs att man knäpper av bilden i exakt rätt tidpunkt för att fånga ett lyft eller något annat häftigt i ett konstsimsprogram, därför är jag ändå nöjd med de här bilderna!

Titt-ut!

Bryter av med en bild i färg, för de felsta av mina konstsimsbilder framöver kommer vara i svartvitt pga bruset i bilderna.

En bild från min senaste fotoprommenad. Sista dagen på lovet tog jag cykeln till ett stall i närheten. Men jag fick nästan inga hästar på mina bilder för på grund av det urriga (regniga) vädret hade blivit intagna till stallet tidigare än vanligt.. Hästarna som faktsikt stod ute gömde sig bakom en kulle, så man såg bara huvudena, så denna bild är vad jag fick, ungefär..

Handbollsträning

Kamera: Sony a 290 + Sony 18-55mm & Tamron 70-300mm
 
Jag var på en handbollsträning och fotade förra torsdagen efter skolan. Min kompis sökte in till skolans handbollslag inför en stor tävling med många sporter mot ett annat gymnasium. De har några veckors träning kvar och det ska bli riktigt kul att få heja på dem på tävlingen. Självkart vill jag fota också så då tänkte att jag kunde träna lite för att se vilka motiv som fungerar och komma in lite i rytmen i själva spelet så att jag sedan kan fånga matchen på plan, så bra som möjligt.. För jag har faktiskt aldrig fotat handboll förut.

Linnéa in the dark.

modell: Linnéa, belysning: Alexander, kamera: Sony a290 + 18-55mm

Vi fotade i black-box på fotolektionen förra onsdagen. Med hjälp av en röd stol och en iphone-lampa fick vi till den här bilden. Det blev nästan som ett gammaldags porträtt med ny tolkning, där ljuset är ramen. Jag gillar den verkligen! All helder åt Linnéa som posade och Alexander som belyste och lekte med ljuset!

Till musiken från Sherlock Holmes...

Tjejen som vann guld i den öppna tävlingen i A-solo. Riktigt duktig!
 
USM 2012 i konstsim är avklarat. Vet inte riktigt hur jag ska beskriva det.. men jag kan skäga att det är riktigt skönt att sega i en fotölj och redigera bilder såhär efteråt. Återkommer med redogörelse av min prestation, måste smälta det först!
 
Lite kul, för det här soslot såg jag henne simma i Kroatien, i somras, också. Jag känner igen baddräkten speciellt.. tänk att jag minns det lixom - konstsimsvärlden är inte stor alltså!

Ungdoms-SM i konstsim. Första dagen.

SIK Göteborgs kombinationslag idag.
 
Första tävlingsdagen är avklarad. Idag har vi simmat figurer och kombinationslag. Imorgon simmar jag om min kompis par. Som jag skrivit tidigare är det den grenen jag tror mest på och det som verkligen känns speciellt och framför allt bra. Vi har tränat hårt och imorgon kommer det troligen märkas när vi tävlar. Den enda negativa saken är att jag måste vakna ungefär halv 7 för att sätta upp håret med gelatin.. kanske inte det man helst gör halv 7 en söndagmorgon... haha!

A long road.

Fotograferat av mig i söndags.
Rubriken syftar på hur långt elledningarna sträcker sig över hela vårt land för att nå varenda kotte. Ganska fashinerande, om man inte tog det för något så självklart som det är idag.

I love my pants.

Mina nya jeans, med färgglatt mönster, som jag älskar, från H&M divided.
 
Idag på eftermiddagen. Jag kollade på en handbollsträning idag och fotade den. Bilderna kommer upp efter helgen, för jag ska som jag tidigare skrivit, tävla USM i konstsim hela helgen.

Mitt hjärta smälter!

 
Kolla vilken underbar video jag hittade! Det är en reklam från något varuhus i England som enligt mig gjort den sötaste reklamen på ett väldigt långt tag. Mitt hjärta smälte lite för den här söta snögubben!
 
Jag hittade videon hos Foki, som tipsade om den, men jag kunde inte hindra den från att flytta in på min blogg också, och att jag säkert gör lite reklam för det där varuhuset i Englad bryr jag mig inte om! ;)

Instagram!

@annafotograf på instagram

Äntligen har jag kunnat byta användarnamn på instagram! Så nu får ni jättegärna få in och kolla min instagram om ni vill! Eftersom jag har min insta på pappas iphone just nu (för jag kan inte ha det på min mobil) så blir det ibland så att jag tar bilder från bloggen och redigerar, men ibland fotar jag även direkt med iphonen! Hope U like it!

Lördagsträning

En bild från kvalet för några veckor sedan, som Alexandra fotat.
 
Herregud! Ungdoms-SM i konstsim är nästa helg! Det här är nog det största USM jag varit med om hittills, eller i alla fall det som jag tror kommer betyda mest för mig. För vi har lagt ned så mycket tid på det här paret, som jag ska simma. Det känns som att det kan bli riktigt bra! Det är så svårt att beskriva känslan, men att simma par känns väldigt speciellt, det är ett speciellt samarbete...
 
Idag hade vi sista lördagsträningen innan USM, vi simmade hela det 4 minuter långa programmet utan vila, som alltid var det jobbigt, men jag tor att jag har börjat bli starkare och fått liiiite bättre kondition för det var inte lika jobbigt som vanligt (och jag lovar, jag mesade inte!).

Boktips

Bildkälla: cdon.se
Jag läste en bra bok för några veckor sedan. Den heter Finns inte på kartan och är skriven av Carin Hulström. Det är en roman om en journaliststudent i Göteborg som ska ut på sin praktikplats. Hon är den enda i hela klassen som inte får något utav sina val utan hamnar mitt ute på vishan i Småland, på en ort som snart inte kommer finnas på kartan för att den är så liten. Detta är allt annat än vad hon hade tänkt sig när hon sökte till DN och Aftonbladet i Stockholm. Hela historien är väldigt rolig och inspirerande och jag kan säga att jag sträckläste den en regnig lördag. Den är helt klart värd att läsa!

Färdsätt en dimmig novemberkväll.

Solnedgången är vackrast genom speglingen i havet.
 
Vi fick en fotouppgift av vår lärare: att välja ett färdsätt och skildra det genom 3-4 bilder. Jag valde Vaxholmsbåt och valde 4 bilder som jag fotograferade i söndags kväll. Båtturen i genom Stockholms skärgården var väldigt speciell för att naturen visade sig på några av de vackraste sätt. När vi gick till båten över ön gick vi genom väldigt tjock dimma. Ibland när det är dimma där jag bor ser man det mest som att man inte ser vissa hus på långt håll men ute på ön var dimman så mycket mer speciell. På landet finns inte samma mänskliga kontroll över naturen och dimman fick fria händer över oss, det var en väldigt speciell känsla att gå där, genom dimman. När båten väl skulle komma uppenbarade den sig långsamt fram ur dimman. Från bryggan såg man bara ut i den vit-blåa omgivningen, man såg inga öar trots att de ligger ganska nära, och himlen och havet gick helt ihop. När vi gått på och börjat åka in mot Stockholm klarnade dimman och visade solnedgången som speglades i havet. Solnedgången var verkligen helt underbart vacker! Det var nästan som att hawaiis varma hav kom och hälsade på med sitt turkosa vatten hos oss i kalla Sverige. Lite som att sommaren aldrig riktigt lämnat oss...

Pluggartorsdag.

På en solig lördagsprommenad för två veckor sedan.
 
Nu sitter jag på biblioteket igen. Torsdagar är bra, för jag har ingen aktivitet då. Känns skönt att bara kunna sitta och plugga tills biblioteket stänger - då har man lixom gjort alla läxor. Det blir lixom mer kvalitet för pluggtiden då. Men man får bara se till att pauserna man tar inte blir för långa.. så nu ska jag fortsätta med all tyskagrammatik.

Arbetsplats

En helt vanlig måndagskväll på byggarbetsplatsen.
 
Tog den här bilden på väg till tåget i måndags. Jag stannade till och såg den fina kompositionen med betongkranen som ramade in byggnaden i bakgrunden.

Ur dimman.

Båten som vi åkte hem med från landet i söndags. När den kom såg det ut som om den bara uppenbarade sig ur dimman.
 
Jag har nog aldrig befunnti mig i så tät dimma som i söndags. När man är ute på landet utan stora hus, gator och lampor kändes naturen så mycket mer verklig. Dimman var så tät att man inte kunde se några andra öar ute i skärgården, om man hade riktigt god fantasi kunde man tänka sig att man befann sig någon helt annan stans än man var, men sin lilla (som inte är så liten ändå) ö. Täd dimma, tillsammans med underbara solnedgångar, varma sommarbrisar och annat sånt är såna saker som får mig att bli barnsligt glad och euforisk.. Känslan av att man lever och att allt är underbart!

Att mata änder.

Jag fotade änder en solig lördag förra helgen.
 
På en cykelprommenad förra helgen njöt jag av oktobersolskenet. Det var verkligen varmt och skönt så jag tog kameran med till en sjö inte långt från där jag bor. Solskenet var helt underbart och bilden i inlägget "Solig oktoberdag" är fotade vid inloppetav sjön. Så himla vackert med alla reflektioner som blir i vattnet. Det roligaste var när jättemånga änder kom flygandes och landade i vattnet där jag var. Tyvärr hann jag inte ställa om kameran, så bilderna blev lite suddiga. Men änderna värkade nästan veta att några minuter senare kom en dam och matade dem med brödbitar. Som ni ser på sista bilden kom det många änder att kalasa på brödet, och människor kom också, fast för att se på.

Mot landetSitter på bussen nu, för jag ska åka till landet över helgen. Det ska bli mysigt :)
RSS 2.0