one year ago.


foto: jag
Grävde lite i arkivet och hittade denna som jag tog för exakt ett år sedan. Redigerade den lite coolt (eh..?), fixade färgerna och fick känslan av lite gammal, vändframkallad film, tror jag :)

Längtan


 - Bilder på en fin dukning jag gjorde på landet i somras. Come sunshine!
Firar min färdigskrivna debattartikel med några riktigt underbart somriga bilder. Artikeln är till svenskan och handlade om dubbdäck, något jag velat skriva om enda sedan min prao innan jul. Hittade i alla fall dessa uuunderbara bilder från i somras i arkivet, de är fotade samma dag som min header. Blir helt varm i kroppen av bara tanken på sommar!! :)

Chihuahua


- en så söt liten Chihuahua som stod och skällde på mig när jag var ute och fotade

Jupiter, Venus och Månen - i samma bild


Pappa ba': kolla, kolla, kolla!!
Se där, på planeterna Venus och Jupiter som joinade månen i vacker stjärnformation. Langade fram Gorillapodstativet och använde århundradets slutartid även fast det inte behövdes och så. Upptäckte att mitt UV-filet inte är så rent som det ser ut också.. rengöras eller nyköpes är frågan.. ;)

Tidsresenär.


foto: Anna, mars -11
Just i detta ögonblick, då detta inlägg publiceras, ska man ställa fram klockan en timme. Den underbara och efterlängtade sommartiden är äntligen här. Det roliga är att jag skriver detta inlägg ca två månader före denna tidpunkt, bara för att jag redigerade den här bilden. Dock insåg jag att jag inte kunde publicera den i januari, då snön fortafrande låg. Hemska tanke.. tänk om den fortfarande ligger kvar, snön alltså, när detta publiceras.. får hoppas att så inte är fallet ;) I alla fall så tyckte jag att det var lite kul att skriva ett inlägg i föväg såhär.. Jag kanske till och med har glömt det när det publiceras xD

/Anna 28/1-12

Min morgon..

Fotat med iPhone 4 + appen Frametastic. Min morgon har bestått av utläsningen av en bok, ett tidigt alarm till ingen nytta och lördagsgodis, hehe ;) Nu ska jag göra något nyttigt.. Frågan är bara vad!

Ändrat lite..


Tog bort de onödiga vita kanterna runt headern och skrev en ny text till menyn. Tyckes?

Modern konst - akvarell


Jag lovade ju er bilder på dessa två akvareller som jag målade för väldigt länge sedan. Eller ja, jag la bara upp en grynig iPhone-bild på den vänstra. Man skulle kunna tänka sig att den högra är en kubistisk version av den vänstra, för jag inspirerades av den vänstra när jag målade den högra. Tillsammans passar de bra, men om jag bara skulle ha en av dem framme skulle det vara den högra - gillar den nog lite mer.

Hursomhellst så ska ni veta att jag nästan aldrig målar i akvarell, målar faktiskt nästan aldrig, men det är lite kul ibland.

Work in progress..

Spring is here!


Fotade med teleobjektivet rakt in i en buske där en massa blommor växte. Bilden kändes vårig!

windsong


Lagom filosofiskt sådär. Tog med systemkameran till skolan förra veckan och tog med den ut på vårprommenad till ICA på lunchen. På skolgåden såg jag det här trädet som stått där så länge, så länge. Folk brukar klättra i det men jag har aldrig tänkt på riktigt hur det ser ut. Trädet har en speciell form som jag kan föreställa mig hur vädret, barnen och diverse trägårdsmästare har skapat under åren.

Ja, och på tal om rubriken heter då fonten jag har använt på trädet Windsong.

Stackars jeans..

Se upp för avståndet mellan vagn och plattform när du stiger av.

Duggregn


- Sony a290 + Sony 18-55mm
.. var det när jag tog den här bilden i söndags. Idag kom det dock snö! "Vaärehär?!" utropade en upprörd Anna. Nu är det nästan nollgradigt också! Jag hoppas att att våren kommer snart. Imorgon är i alla fall vårdagjämningen och på lördag ska klockan ställas om - sommartid for the win!

.. så var det ju det här med fisheye ..


normalspår på Jönköping - Nässjö

spåret som leder hem.. (filosofi på hög nivå)


Tågstationen på tävlingsorten i duggregn och det gråmulna vädret.
Nu är jag hemma, i mitt ljuva hem. Uppkopplad igen (på riktigt Wi-fi som äntligen fungerar!). Lite småtrött är jag, och jag är glad att morgonträningen imorgon bitti uteblir. I helgen har jag nämligen varit och tävlat i konstsim med mitt kära lag. Riktigt bra gick det, så jag är nöjd med min insats.

Det har i alla fall blivit mycket tåg-åkning på 3 dagar. Insåg att Ramlösa Strawberry & Lime är godare än Ramlösa Smultron och att åka baklänges i X2000 nästan är bättre än att åka framlänges. Vi åkte framlänges både till tävlingsorten och hem, men på hemvägen gungade det så himla mycket, alltså! Då var det skönt att sno min kompis plats en stund, hon satt baklänges.

På hemvägen köpte tidningen SHOOT på Pressbyrån. Tänkte att jag skulle se vad det var för en ny fototidning. Den var faktiskt bra, lite småskalig (inget negativt) sådär och med ett par faktafel.. men jag gillar den. Lite trist kanske att de flesta tidingar aldrig tar upp Sonys grejer - alltid Canon och Nikon i alla tester och kamera/objektiv/tillbehörstips.. Säger en ägare till en Sonykamera. Tidningen ledde också till att jag fotade en del på vägen hem - jag blev lite inspirerad och så. Några bilder jag tog under tävlingen kommer troligen ingå i intagningsprovet till gymnasiet jag vill gå också.

Nyinspirerad ska jag försöka fixa lite bilder och så, men som jag upplyst er om tidigare är nästa vecka lite körig med skolan och så. 5 nationella prov har de ljuvligt planerande lärarkåren lyckats skrapa ihop till mig. Även fast alla säger att man inte riktigt kan plugga till nationella prov så blir man ju lite småtrött i huvudet av det, men det är inget jag ska låtsas om!

Morgonträning, fågelkvitter och lägesuppdatering.


Fotad med Sony a290 + Tamron 70-300mm, redigerad med appen Instagram
Imorse hade jag morgonträning. Så ungefär klockan kvart i sex cyklade jag hemifrån. Det var helt underbart
och jag skulle glatt kunna börja sjunga på Loreens låt om det inte vore så att jag inte ville väcka folk. Det var
nämligen ljust ute - gryning, några fåglar kvittrade och luften var ljummen. Det gjorde det lätt värt att gå upp
halv sex en måndagmorgon.

Idag har jag inte orkat sätta på datorn. Skönt det! Framför allt får jag lättare att koncentrera mig på plugg å
sånt. Imorgon har jag sovmorgon så nu ska jag lägga mig och läsa kemi. Mysigt va? ...eller? ;) mysigt eller ej,
jag har nationellt kemiprov på onsdag så vad göra?

Ska kanske upplysa er om situationen 5 prov nästa vecka, varav 4 nationella . . . Dock
ska jag uppdatera så mycket jag kan, länge leve iPhone-appen! :)

Hare - njut av våren! :)

 

Konsert


Fotat med Xperia X8, skärmen på den fotad med iPhone 4 och slutligen redigerad med Instagram.
Var på en jättebra konsert med familjen ikväll. Jag har varit på konsertens föregångare tidigare och denna var lika bra!! Det
är alltså musik från spel som spelas av en orkester, så himla effektfullt.
Nu ligger jag och dåsar i en soffa hemma hos familjen som vi var på konserten med. Jag vill sova faktiskt, men vi får se hur länge
vi stannar, annars somnar jag nog här på soffan ;) <3

 

Anna wants!


199kr / H&M
Kollade runt lite på lite väskor. Såg den fina som Kenza visade på sin blogg (här), men den kostade typ 1300kr (craZy!!). Den här är likadan nästan, fast inte lime-neon-grön-gul-ish (som var såå snyggt!!) utan finns bara i rött och vitt. Ska kolla vidare lite ;)

Att Torka Äpplen


Spenderade en tråkig dag på jullovet med att torka äpplen. Så himmla gott det blev! :) Ska nog göra det igen någon dag.. kanske för att fira att nationella kemiprovet teoridelen är gjort imorgon.. ^^,

Plugga medan luften är ljus..


- arkivbilder
Imorgon har jag kemiprov. Jag har pluggat hela veckan men har fortfarande en del att förstå och plugga in. Jag har hittils även tränat varje dag den här veckan. Får se om jag hinner idag, träningen är sen 20-22, eller om jag tar vilodag alias plugga för livet hela kvällen-dag. Ska försöka undvika det, så nu ska jag plugga igen. Pözz!

T-V-Å-Å-R-S-E-D-A-N


Bill & Tom Kaulitz, Tokio Hotel - Fotograf: Anna, kamera: Nikon Coolpix S210

Idag är det exakt 2 år sedan jag var i Globen på Tokio Hotels konsert Humanoid City Tour. Det var deras första konsert i Sverige, min första konsert jag var på, första gången jag såg dem och avståndet mellan oss var ca 20 meter. Jag satt i sektionen närmast scenen, för jag var för liten för att stå, det var mina fastrar som bjöd mig - OM jag var glad?! Om jag är glad! I min väska låg deras skiva - ifall att de skulle ha signering.. men så fort de sjungit sista, sista, sista låten och lamporna tändes var de redan på väg igen - jag förstod och förstår nu - efter ca 2,5 år utan ett nytt album, att deras relation till fans är lite smått ekonomisk. Det hade varit så tyst från deras håll så länge att magin redan då höll på att försvinna i kanterna.
Nu lyssnar jag på dem ibland, och sjunger med i de gamla, tyska låtarna - låtarna som de själva skrev när de var i min ålder. Jag har aldrig riktigt slutat gilla dem, men magin som fanns när jag gick i sexan kommer jag nog aldrig uppleva, på den tiden de var med i varenda Frida-tidning - i alla fall i ett hörn av tidningen och TH-fanclubben växte och frodades.

Tokio Hotel: I want a new album!! Hugs! ♥
RSS 2.0