Iväg!

En sen julikväll i Ukraina, där jag var i somras.
 
Nu ska jag ut med familjen på landet till en vän och fira nyår. Datorn följer inte med, men jag antar att det inte är någon som läser min blogg på tolvslaget. Såg föresten att det inlägg jag hade skrivit till tolvslaget hade publicerats en dag för tidigt, men det gör väll inget?
 
Men nu ska vi snart sätta oss på bussen så jag önskar er en trevlig kväll och ett gott nytt år! Vi hörs nästa år! ;)
 

tolvslaget

Jag är inte som andra jag, för jag fotar porträtt på hästar istället för på människor.

Världens mest gryniga bild, men nog är det ett porträtt!
 
Idag fotade jag mer ledvolt än jag någonsinn gjort tror jag .. det blev nämligen så när det drog ut på tiden när de undersökte banan (och till slut kom fram till att den var osäker att rida på), för då gick de bara där: runt, runt och väntade på besked. Och jag stod där och fotade och fotade. Dock var det ju så fasligt mörkt (molnigt kl 14.00) och höga iso-tal är inte Sony a290's starkaste sida.

Två lopp

Bilder från lopp två på galoppen idag.
 
Det blev tyvärr bara 2 av 9 lopp som sartade idag. Galoppdomstolen och veterinärerna bestämde att banan var otjänig på grund av att det fanns is på banan och ställde därför in resten av loppen. Väldigt synd att de blev tvungna att ställa in för jag tror att alla var väldigt förväntansfulla att se alla 9 loppen (de senaste tävlingsdagarna har det bara varit 5 lopp), och dessutom var det årets sista tävling så nu får vi vänta till nästa år innan det är galopptävling igen, hehe.. att vänta 1 vecka känns ganska långt!
 
 

Årets sista galopptävling!

När Bank of Burden med Per-Anders Gråberg på ryggen vann Stockholm Cup International i somras.
 
Idag ska jag fota de sista 9 loppen som går på Täby Galopp i år. Det är 3,6 plusgrader ute och duggar lite lätt, men jag har fått nya kängor som jag kan klafsa omkring i slask hur mycket jag vill och ändå ha torra fötter -  så jag känner mig bra utrustad!

Ny header!

 
Nu är den nya headern + lite småfix klart! Jag höll på med en helt ny kod först, för att få upp sid-menyn bredvid headern först.. men sedan visade det sig att jag bara vehövde ändra 1 liten rad i min gamla kodning och så fungerade det hur bra som hellst. Om ni ser något som ser konstigt ut får ni gärna skriva det!
 
Allra mest nöjd och tacksam är jag över headern som duktiga Elina (www.roccam.se) har fotat. Det var helt spontant som hon fotade mig när vi var på galoppen och jag älskar hur man kan se hästarna i bakgrunden.. vad jag står och fotar är dock oklart.. XD
 

X-mas-tagram

De senaste dagarna har jag förevigat julen med Instagram, för nu när alla är lediga och hemma får

jag chansen att låna pappas iphone oftare vilket leder till fler bilder på Instagram!

Glöm inte att följa @annafotograf på Instagram! Och skriv gärna vad ni heter där så kan jag följa er!

Ett urval av de senaste dagarnas instagrambilder.

Julie och Dollar Girl

Från photoshooten i fredags. Kamera: Sony a290 + Sony 18-55mm

Det här är livet!

 
Tänkte att jag livar upp bloggen med en bild från galopptävlingarna som gick på Täby galopp första advent. Jag hittade den här bilden i bildmappen och undrade varför jag inte publicerat den tidigare, för jag tycker verkligen om den! Även fast jag har väldigt svårt för att fota i motljus framhävde det i den här bilden ångan från hästen och dammet från dirttracken (sandbanan).
 
Jag fotade ju inte i söndags och nästa lopp är inte förens nästa söndag (30/12) så jag har lite abstinens på att fota galopp.... Så, hur bra är det inte då att gå igenom alla tusentals bilder jag inte publicerat än?!

GOD JUL!!

Stannade uppe efter att alla gått å lagt sig och lekte med gorillapod-stativet.
 
Jag hoppas att alla haft en mysig julafton! Det har i alla fall jag haft! Jag sjöng med kören i kyrkan imorse, åt god (men inte så tradtitionell) mat, tog in och klädde en doftande julgran, hade tända ljus och tittade på Karl-Bertil Johnssons jul på tv med min familj, vilket gjorde min dag supermysig! God jul!

Backstage-bild

Jag tackar Alexandra för bilden hon fotade på mig, när jag fotade på galoppen i onsdags!
 
Det blev ingen galopptävling för mig idag heller. Men det gjorde inget när det var en mycket trevlig brunch hos Julie som hindrade mig. När jag kom hem från brunchen fortsatte jag att julstöka och slå in paket, såg även till att sista klappen blev inköpt, så nu är jag klar med julklapparna -  en hel DAG innan julafon.. haha!
 
 

Julstök

Såhär slår jag in mina paket - gammaldags-style!
 
Idag har jag flängt runt och införskaffat de sista (fast jag har några kvar) julklapparna och börjat slå in dem. Hela kvällen gick dock åt till att leta efter mina lackstänger och stämplar till dem.. var helt säker på att de var någonstans... frågan var bara var! I takt med att frustrationen växte blev det stökigare omkring mig och i mitt rum men till slut hittade jag dem - precis som jag lämnat dem efter förra årets paketinslagning... typsikt - i en garderob i hallen, bakom vår presentpappersamling. Så att leta igenom all förvaring jag har i mitt rum var gaanska onödigt, men jag fick tillfälle att slänga en del gammalt krimskrams som låg i alla lådorna i alla fall!

Nu ska jag sova, så att förkylningen jag dragit på mig försvinner så fort som möjligt! Imorgon är jag bjuden på dan-före-dan-brunch, det ska bli mysigt! ♥

Fotoritt med Julie

På väg ut i snön.
 
Idag har jag besökt min vän Julie och hennes häst. Hennes häst heter Dollar och är ett 1,7 m (i mankhöjd) hög Svenskt halvblods-sto. Jag stod alltså bredvid och såg bara häst - 1,7 m i mankhöjd tillhör väldigt stora hästar, och Dollar är helt enkelt en ganska stor häst! Stor och söt!
 
Så innan Julie kunde rida ut och jag fota gjorde vi Dollar i ordning, ryktade, lindade, och la på hennes nyköpta fin-schabrak och satte på bling-bling-tränset. Nu ska jag kolla på alla bilderna, och se om skönheten fastnade på bild.
 
Det kanske roligaste var att jag när vi kom tillbaka till stallet (då det hade skymmt för mycket för att fota) fick jag skritta av Dollar med ett par (ganska många) varv runt stallplanen. Jag älskar att rida, även fast jag inte gör det så ofta.. så jag blir alltid lika barnsligt glad när jag får sitta upp på hästryggen!

Julavslutning (lucka 19)

Ingenting blev skarpt i det dåliga ljuset i skolans aula, så då gjorde jag helt enkelt allt väääldigt suddigt istället.
 
Laddar upp en bättre version imorgon (idag...), men nu ska jag sova.. och varför jag har rättigheten att vara uppe så här sent en helt vanlig onsdag är för att jag hade julavslutning imorse! Dock inser ju jag och alla att det är ingalunda optimalt att vara uppe såhär sent, så nu ska jag borsta tänderna och skynda mig att sova! God natt/morgon!

Beskåda

 
Jag tror att detta är en av dagens bästa bilder från lunch-tävlingarna på Täby Galopp - en av de bästa bilderna som inte är "klassiska" galoppbilder. Jag är nöjd med hur jag lyckades frysa hästens huvudrörelse och hur man kan se jockeysarna i bakgrunden, som troligen tittar på hästens krumbukter. Det är såna här bilder jag vill fota - vid sidan av att faktiskt lära mig hur man tar "klassiska" galoppbilder, som de lägger ut på sin hemsida, vilket jag lyckas hyfsat med just nu - det enda problemet är bildkvaliteten, annars börjar jag hitta vinklarna och tekniken för att få bra bilder.
 
Jag älskar att fota action, och därför älskar jag att fota galopp! Så till alla er action/sport-fotografer där ute (som läser detta... alltså troligen inte så många, haha) - ni måste testa att fota galopp om ni inte gjort det tidigare!

"Jag kan också!"

 
... tänkte jag när jag såg den här bilden i kameran. Jag kan också fånga segergester i målögonblicket! Var tvungen att hitta den officiella bilden, från deras hemsida.. den ser ut såhär. Det är så orättvist (!!) - att alla duktiga fotografer ska få stå med sina (två!) monsterkameror på axeln och leverera så bra bilder. Min bild är full av färgstick som inte går att få bort (högt iso) och den är konstigt exponerad. Och då hade jag ändå så lågt iso jag bara kunde (800...) med slutartiden 1/320 och bländare 5 (för att få något skarpt, men ändå inte för liten bländare).
 
Så alla proffsiga känslor jag hade i hjärnan när jag såg den här bilden i kameran försvann *poff* när jag såg resultatet på datorn... Jag måste köpa en mer ljuskänslig kamera! Tips någon?

Helt otroligt!

 
Musikhjälpen samlade in otroliga 23 miljoner kronor, på en vecka! Min klass' insamling bidrog med 5150 kronor! Tänk vad mycket man kan göra för 23 miljoner - hur många människor man kan ge rent vatten! Här kan ni läsa om vad musikhjälpens insamlade pengar kommer att åstadkomma!

Tränarlaget

2 bilder tagna i en mycket mörk simhall, högt iso.
 
I vår klubb är det inte bara simmarna som simmar musikprogram. Till årets julavslutning hade våra sex duktiga tränare skrivit ett lag åt sig själva till musiken "Tänd ett ljus" - ett väldigt fint program som innehöll vackra formtioner och 2 spektakulära lyft, med tanke på den korta tiden de tränat programmet. Det var väldigt roligt att se våra tränare också visa upp sina tallanger!

Luciatåg i vattnet (lucka 15)

När luciatåget gick i vattnet. Själva tåget i vattnet fastnade tyvärr inte på bild.
 
I lördags simmade jag luciatåg på julavslutningen i min simklubb. Nästan 20 simmare, stora och små gjorde till vacker luciamusik, olika formationer i vattnet med facklor och stearinljus i händerna. Detta är en fin tradition som vi har i konstsimsverige, för de flesta klubbarna har såna här luciatåg, stora som små. Många mammor och pappor och andra i publiken tyckte att det var väldigt stämningsfullt och mysigt, vilket är väldigt kul att höra, och det tycker såklart jag också - en mysig tradition vi har!

I am ... DARTH VADER .

Bild från Täby galopp, 2/12-12. Karate Kid med jockeyn Leonard Rios.
 
Skämt åsido. Jag syftar på masken jockeyn har (fast jag diggar dressen!). Håll med om att den är lite Darth Vader-aktig! Men de verkar vara väldigt bra mot kyla och jag har också sett dem på när det är geggigt på banan.. för att inte få så mycket lera i ansiktet. Så inget ont om dem, de ser bara lite roliga ut! :D
 
 

16:e december 2012

Bild från förra årets luciakonsert som jag sjöng med kören.
 
Idag ska jag som sagt sjunga med kören i kyrkan. Det blir en mysig jul- och luciakonsert med levande ljus med allt från flickkör till knattekör. Precis som med luciatåget jag simmade igår så är kvällens konsert med en fin tradition för mig som jag är med på varje år.

Inget galoppfoto idag

Avsadling för hästarna efter lopp 2, 9/12 @ Täby galopp
 
Idag hinner jag tyvärr inte gå till galoppen och fota 3:e adventsloppen. Idag har jag nämligen Lucia- och Julkonsert med kören jag sjunger i. Jag hoppas att mamma kanske fotar lite, så jag har lite luciastämning att bidra med på den här bloggen..
 
Jag ska styra upp de missade luckorna i julkalendern. Men jag har varit duktig och prioriterat skolan framför kalendern.. Men som sagt - de missade luckorna kommer upp!

Känslan av solen som värmer din hud

Kroatien, sommaren 2012.
 
Jag kom att sakna sommaren och min underbara (men korta) resa till Kroatien i juni, när jag såg den här bilden. Jag var ju där med mitt lag och tävlade på en konstsimstävling bara några dagar efter att jag gått ut nian. Vi var där i 4 dagar men det är 4 dagar jag kommer minnas från den här sommaren, för allt var perfekt! Jag bodde och umgicks med underbart roliga och glada människor på det roligaste och sötaste lilla vandrarhemmet med den fianste utsikten och badade i det saltaste havet jag varit med om och upplevde den varmaste temperaturen, i skuggan, i mitt liv (som var ännu varmare i solen) och gick på de roligaste och flummigaste små utflykterna till Lidl och var hög på livet och sötsaker. Och det var bara allt som inte hade med själva tävlingen att göra, som i sig var jätterolig och spännande eftersom det var min första internationella utlandstävling, för att inte tala om simhallen som låg precis på stranden till Adriatiska havet!
 
Jag skrev det här och drömde mig bort till Kroatien och sommaren, och tittade sen ut genom förstret där det snöar för fullt och är plusgrader.. hej Sverige! Ska dra för gardinerana och drömma lite till, hoppas att jag kan somna i tron att det är sommar - det hade varit underbart! 2012.12.15 kl 23.26

Skänk pengar till världens fattigaste barn! (Lucka 14)

 
Varje sekund, varje dag, varje år dör det ett barn pga brist på rent vatten. Musikhjälpen är en organisation som samlar in pengar för att hjälpa dessa barn, och vuxna. Min fotolärare har hjälpt min klass att starta en insamling åt Musikhjälpen som samlar in pengar för att hjälpa barnen i världens slumområden att få rent vatten. Något som vi tar för givet!
 
4 dagar i veckan simtränar jag, i en bassäng fylld med nästan 1200 kubikmeter vatten. Därför känner jag att denna insamling är så viktig att skänka pengar till, för att något så självklart som vatten ska vara just så självklart för alla barn och vuxna på jorden! Eller hur?

Skänk pengar till världens fattigaste barn! 50 kr  från din mobil räcker till att lägga 6 m vattenledning. Om du inte har råd; SPRID DETTA VIDARE! Sprid det på facebook, instagram, twitter.. whatever! Bara alla du känner får reda på den här insamlingen!

Contrast

På väg mot startboxarna.

In studio, part 2

modell: Sara + jag, Ebba och Lovisa, fotograf: Giulia, redigering: jag

12:e december 2012

 
I dagens lucka gör jag lite reklam för en liten bostadsrättsförening jag fotograferade för i helgen. Det är helt nybyggda bostäder i ett fint söderläge som nu söker boende. Skämt åsido, jag hittade en liten söt samling kornblåa fågelholkar i skogen, som jag fotade.
 
Glöm inte att hänga ut talgbollar till våra bevingade vänner, fåglarna, såhär i kalla vintern. Fåglar är också människor!

Sånt vi pysslar med på fotolektionerna..

fotograf: Giulia, modell: Sara + mina och Ebbas händer
 
Jag och några tjejer satte upp en liten photoshoot i Black-Boxen i skolan i fredags. Vi fotade med Saras kamera så jag lånade den här bilden från hennes blogg, men det kommer nog snart upp bilder i vår delade dropbox-mapp som jag kan redigera och visa.

Obvious Child

Obvious Child kvalade i söndgas på Täby galopp.
 
Det här lilla busfröet fick jag frågan om jag kunde ta fram några bilder på, efter tävlingen i söndags. Som tur var hade jag fångat ett par av den lille busens krumbukter - dessa bilder! Alltid kul med lite action på banan, även om han bara stegrade sig på väg till starten och som tur var inte under loppet.

Kvaliten ...

Jacob Johansens andra vinst i söndags, 9/12-12.
 
Är det okej att jag lägger upp bilder av den här kvaliten? Alltså bilder som är så här gryniga? Jag är själv ganska besviken att kameran (Sony a290) levererar sådan grynighet redan vid iso 400. Jag har sett andra kameror som gett lägre brus vid iso 5000!
 
Har någon några knep för hur man kan få bort grynet i photoshop eller i kameran?

10:e december 2012

 
Lucka 10 öppnas idag! Dagens filosofi: Vintern är härlig! Idag är det bara 15 dagar kvar till jul! Med all snön runt omkring oss, vilken jag hoppas har fallit under någorlunda civiliserade och för er acceptabla former, som lagt sig som ett vackert täcke av grädde över allt runt omkring oss. Så nu får ni njuta av den här gräddstänkta skogen och jag hoppas att ni tycker att snön inte är så farlig, även om jag respekterar dem som har drabbats hårt av snökaoset. Jag är dock en av dem som klarat sig ganska bra i snön, med endast fastfrusna växlar på cykeln och all mådd på alla gångbanor att klaga på.

The Provocative, Jacob Johansen

Det blev en klar seger för nr 9, The Provocative, med en hel längd före 2:an, i lopp 2. Täby Galopp 2012-12-09.
 
Solen gömde sig, bakom molnen, precis när de första hästarna rusade ur startboxarna. Men molnen la sig som en stor softox över lanskapet, vilket var ganska tacksamt. Det var en fin men kall dag "at the races", nästan -8 grader. 
 
Fast vill ni höra hur jag failade? Först när jag kommit 200 m från huset tänkte jag att jag skulle kolla kameran (av någon anledning), himla tur det, för hela skärmen blinkade "NO CARD!", så jag fick (nu försenad) springa tillbaka och hämta minnet som jag glömt i datorn. Jag missade första loppet..
 
Senare lyckades jag stänga av kameran precis i målgången, så då fick jag ingen målgångsbild.. Jag surade. Så sen stannade jag kvar och fotade kval-loppet för att kompensera, och fick roliga bilder på en galen häst! :)

9:e december 2012

Start i lopp 3 förra söndagen, 2/12.
 
Idag är det inte bara kalenderluckan som öppnas utan också luckorna i startboxarna på Täby galopp. Idag går nämligen andra-advents-galoppen med 5 lopp av stapeln. Dagen bjuder på ett vackert fotoväder med solsken och gnistrande 10 minusgrader. Om ni har vägarna förbi rekommenderar jag er att komma och titta eller fota, så hoppas vi att hästarna bjuder på snabba lopp och molnstoder av varma andedräktar.. hehe!

8:e december 2012

 
Lucka 8 innehåller ett pysseltips. Återvinning och second hand har ju varit väldigt inne de senaste åren vilket jag vill slå ett slag för! Det finaste ni kan göra för julgranen är nämligen egna julgransprydnader! Jag och mamma brukar varje år tillverka minst ett eget, nytt julpynt att hänga i granen. Det är väldigt roligt att hänga upp nått eget i granen, dessutom är det mer miljövänligt att återanvända olika saker!

Ängeln på bilden kallas inom familjen för "Star Wars-ängeln" och den har mamma gjort. Namnet kommer av mönstret med glittret som hon tyckte liknade mönstret på figurerna i Star Wars. Men så enkelt kan det alltså vara att göra sitt eget pynt - en filtbit och glitter (från typ Panduro elelr liknande). Ett perfekt lördagspyssel!

Bakat pepparkakor

Tumblr_menprdpam11qe8weqo1_500_large
Bildkälla: We♥it
 
Jag har bakat närmare 200 pepparkakor idag. Jag gjorde smeten igår som fick ligga i kylen över natten och bakade ut allt idag. Det tog 2 timmar. Sen var jag för trött för att fota åbäket så jag fotar när jag ska "kristytrera" dem istället. Nu är jag trött, god natt! :D

På tal om handboll

Bilder från en handbollsträning jag fotade för nån månad sedan.
 
Idag spelade vi handboll på idrotten i skolan. Det var väldigt roligt! Jag spelade mest på kantposition och fck springa som en galning fram och tillbaka över plan. Men det var jätteroligt, även fast jag blev ganska trött.
 
Så nu får jag en anledning att lägga upp fler handbollsbilder!
 
 

6:e december 2012

 
Lucka 6 innehåller en väderanalys. Igår fick vi nog över hela höra ordet "snökaos" lite för många gånger för en normal dag. Där jag bor har det fallit nästan en halv meter på sina ställen. Så glöm nu inte att ha roligt i snön! Det finns så mycket roligt man kan göra! Bara att falla ned i snön och göra en snöängel, eller go craZy och göra kullerbyttor rulla tills snön hamnar innanför tröjan! Det bästa med vintern!

Behind the scenes

Fotade en behind the scenes med min gamla kamera, min gamla, trogna följeslagare, tills vi köpte systemkameran.
 
När jag fick reda på att träningen var inställd på grund av vädret, riggade jag upp en liten photoshoot för att fota några av pappas födelsedagspresenter han fick idag. Pappa fyller år idag, men vi ska fira imorgon, och då ville han inte öppna dem förens då. Så då fick jag chansen att fota paketen jag hade slagit in. Jag lägger ned ganska mycket kreativitet i mina paketinslagningar, både till jul och vanliga paket. Så snart får ni se hur jag slog in just dehär paketen - kanske lite inspiration inför julens paket!
 
Om photoshooten: Jag la presenterna på golvet i mitt rum och ställde min sänglampa till vänster om motivet, detta gav mig någonslag huvudljus eftersom jag inte kunde sänka lampan närmare än ca 1 m. Eftersom jag ändå inte hade så mycket ljus riggade jag upp kameran på mitt Gorilla-pod-stativ ovanpå en skokartong, för att komma upp lite, så att jag kunde ha längre slutartid. För att lätta upp skuggorna på höger sida trädde jag en vit plastpåse över min skrivbordslampa och ställde på höger sida om motivet. Plastpåsen fick tjänstgöra som soft-box i brist på sådan.
 
Det var ganska kul att kunna tillämpa det jag lärt mig om ljussättning, på fotokursen i skolan!
 
 

Fotograf-tips

Fotograf: Louise Roempke, www.louiseroempke.blogspot.com
 
Min kära vän Louise la upp den här fina bilden på sin blogg och jag frågade om jag fick visa den för er, och det fick jag! Louise går i min klass, också foto-inriktningen, och hon tar jättefina bilder. Så himla kul att gå i en klass med så många andra som fotar så bra! Inspiration på burk!
 
Kolla in hennes blogg!

Arkitektur

Skeppsholmen, Stockholm.
 
Jag hittade den här bilden igen, på datorn och kände att jag ville göra den mer rättvis. När jag la upp den första gången försvann den bland 27 andra bilder i min längsta bildbomb ever. Nu ska den få glänsa för sig själv, bara för att den beskriver så fin arkitektur! Älskar texten på fsaden och alla tydliga linjer! Vad tycker ni?

Porträtt: Per-Anders Gråberg


Förberedelser innan hästarna släpps ut på banan.

5:e december 2012

 
Onsdagen den femte december: vi går fortfarande mot mörkare tider! Dagarna blir kortare och kortare - men det är inte långt kvar tills det vänder. Det är ungefär 17 dagar kvar till vintersolståndet och sen blir dagarna ljusare för varje dag! Jag trivs som många andra mycket bättre det ljusa halvåret - tänk er bara den underbara känslan av solen som värmer ens hud på sommaren, det är sånt man kan tänka tillbaka på nu på vintern.
 
Så jag tror att ljus är viktigt under vintern, ljus i alla former. Att vakna på morgonen och få i sig det ljus som solen har att erbjuda - nu när snön har kommit till stora delar av landet känns det lättare. Men man kan även tända ljus, pynta sitt rum med ljusslingor, ha adventsljusstakar och stjärnor i fönstret - allt för att lysa upp tillvaron. Man kan också ljusa upp tillvaron för en vän eller någon annan genom  att vara extra snäll eller bara säga hej till en främling på gatan!
 
Men njut också av mörkret. På landet: där man kan se alla himmelens stjärnor och njuta av tystnaden, eller i staden som är pyntad med tusentals ljus. Snart är julen här! Njut!

På ledvolten

En bild från ledvolten på Täby Galopp i söndags, 2/12-12.

4:e december 2012

 
Idag kan vi öppna lucka fyra i julkalendern! Lunds tekniska högskola har även i år, sin julkalender, som jag skrev om förra året. Varje dag kan man öppna en ny lucka med ett nytt videolklipp på ett experiment. Jag gillade verkligen julkalendern som de hade 2009, då med endast kemi-experiment. Men jag har blivit äldre har jag märkt, så jag kanske inte tycker att det är lika roligt, men när jag var yngre tyckte jag verkligen att det var roligt att få se hur allt som de gjorde experiment på, fungerade! Gårdagens klipp handlade till exempel om trycket i en champagne-flaska - det passar ju bra att veta innan nyår, haha!  Klicka här för att komma till årets julkalender.

Bara springa i mål.

Målgång, lopp 3 på Täby galopp 2/12-12.
 
Det är alltid den första hästen över mållinjen som är viktig att fota, så resten blir ungefär såhär: suddiga, ofokuserade och på något sett klassade som oviktiga. Man hör det även i luften. Kamerorna slutar klappra efter att vinnaren är ur bild, fotograferna förbereder sig att flytta på sig och gå till vinnarcirkeln. Nästa fotoprojekt är nog att ta en bild på när själva klungan tar sig i mål, som är skarp. Jag har ju möjligheten att inte fota en bra bild på vinnaren eftersom jag inte är tvungen - så jag kan använda min frihet till att ta udda bilder - andra vinklar än de som måste publiceras på den officiella hemsidan!

LittleSuzie


Glada miner i vinnarcirkeln efter hästen LittleSuzies vinst i lopp 4 på Täby galopp i söndags.

3:e december 2012

 
Tredje dagen i december - tredje luckan i julkalendern. Idag hittar vi ett ljus bakom luckan. Igår fick man tända det första ljuset i adventsljusstaken och nu är de mysiga ljusens tid här. Jag tog fram advenstsljusstaken och lindade in balkongräcket i ljusslingor. Vi har två stycken. En är med vita dioder och den andra har dioder i den finaste blå jag vet (ni kan se bokeh-cilklarna i bagrunden på bilden), den är mycket längre, så då får man massa blå lampor och några få vita - det blir jättefint!
 
Glöm nu inte att alltid ha uppsikt över levande ljus! Lämna aldrig ett rum utan att släcka ljusen efter er!

To the infinity and beyond.

Advenstgalopp

Det blev målfoto i lopp 2, men nr 7 Goldinova, vann före nr 2 Watch me fly.
 
Idag var det Adventsgalopp på Täby Galopp. I sju minusgrader men sol fick vi se fem fartfyllda lopp. Jag hörde något om att tiderna var som på en sommarbana, alltså som när det inte är kallt och hård bana.. tänkt hur duktiga de är på att ploga och harva banan så bra!
 
Här är en utav dagens bästa bilder på minneskortet. Det var lite krångligt att fotografera idag på grund av det kraftiga motljuset. Solen lyste rakt in i linsen om man satt på huk - vilket jag föredrar när jag fotar målgången. Men jag fick  i alla fall lära mig av en utan fotograferna som jobbar där att man ska ha 1,3 steg överexponering för att inte hästarna ska bli underexponerade - alltid kul när duktiga fotografer vill dela med sig av sina knep!

2:a december 2012

NK's snurrande julgran förra året. Fotograf: Anna (jag)
 
Andra luckan öppnas i kalendern, som idag innehåller ett litet välgörenhetstips. Plantagen annordnar en julgranspyntartävling för välgörenhet. Samtidigt kan man vinna 20.000 kr i presentkort på Plantagen.
 
Tävlingen går ut på att man på deras hemsida ska pynta sin egen julgran. Låt kretiviteten flöda med olika grantyper, belysning, mattor, pynt och andra julgranstilbehör. Det slutgiltiga resultatet blir ett julkort som andra sedan får rösta på. Skicka ditt bidrag senast den 7:e december, men ju tidigare du skickar, ju fler röster kan du få! Den 8:e december koras den Svenska Mästaren i Julgranspyntning 2012 i Kungsträdgråden.
 
För varje pyntad julgran skänker Plantagen två kronor till WWFs trädplanteringsprojekt på Madagaskar. WWF arbetar där med ett utbildningsprogram för skolungdomar som syftar till att förbättra levnadsvillkoren.

Omfattande skövling av regnskog i området hotar artrikedomen och är ett stort miljöhot. I WWFs projekt planterar elever från 50 skolor energiskog, som istället för regnskog kan användas som bränsle för tillväxtskapande aktiviteter. På så vis skapas miljömedvetenhet samtidigt som tillväxten stimuleras.

 

KLICKA HÄR för att gå till julgranspyntningssidan!

Hej mitt vinterland!

 
Den här bilden är mitt bidrag till Josefines fototävling, HÄR. Temat är vinter så jag passade på att föreviga lite snö idag när jag var ute. Jag hittade en totalt översnöad cykel i vinterlandskapet. Jag redigerade sedan bilden ännu blåare än vad den var, för att få känslan av kall, vintrig vinter - vinterljus kort och gott, det är alltså inte ett vitbalans-fel!
 
Om jag vinner vill jag få en blixtsko-adapter till min systemkamera. Jag har ju en Sony och då fungerar det inte att ha vanliga blixtar på den, för den har inte samma blixtsko som tex Nikon och Canon har gemensamt. Därför måste jag ha en adapter om jag vill använda "vanliga" blixtar på min kamera! HÄR är länken till adaptern!

1:a december 2012

 
Tänk, det är redan 1:a december 2012. Nu är det bara 23 dagar kvar till julafton! Det betyder att luckor i julkalendrar över hela världen börjar öppnas, så även på min lilla blogg. Jag kommer varje dag, fram till jul, att bjuda på en blandad kompott av bilder, texter, julklappstips, musik och annat smått och gott  ...och ska försöka undvika att missa dagar som jag gjorde förra året.. haha!
 
Dagens bild tog jag på höstlovet. Jag var på höstmarknad på mina fastrars landställe, och de köpte de här små söta tomtarna, på vägen hem ställde de upp dem så här fint på en mossig sten så att jag kunde fota. Då tänkte jag att det blir perfekt att spara med att visa dem tills nu. Nu när julstämningen verkligen ska infinna sig på bloggen. Jag tycker verkligen om färgtonen av skymning som la sig över bilden - mysigt!
RSS 2.0