Färggen röd

Tänk att ryktet har spridit sig hit, ända från Finlands södra skärgård! Amanda har startat en "fotoutmaning" med olika färger som teman. En ny färg varje vecka. Denna vecka är röd. Jag fotar inte så mycket rött känns det som, jag är mer blå och grön fotograf tror jag. Hur som hellst så verkar utmaningen kul och jag tänkte att jag skulle försöka hitta en röd bild. Jag tror att jag lyckades halvt, för det är inte lätt att hitta rött bland mina bilder..
Denna bild tog jag när jag och tjejerna från simgruppen blev bjudna på middag på Hard Rock Cafe i Stockholm i december förra året. Vi fick sååååå mycket mat, och gott var det. Det bästa var att vi fick välja vad vi ville.. och att välja och vraka bland efterrätterna var rena drömmen! Minns ni som följt mig lite längre den här bilden kanske?
 
Det här är i alla fall min tema-bild:

Hard Rock Cafe i Stockholms entre. Rött tema - röd logga!
 
 

we like it retro

Sony a290 + 18-55mm
Bilden är tagen i inloppet till Sandhamn. Jag stod på fördäck på Norrskär och njöt av solen och havsvinden, så såg jag dessa två fina båtar. Ser det inte idylliskt ut? Jag kom direkt att tänka på en gammal bild som hänger på landet. Med lite fantasi kan man tänka sig att bilden är tagen för en hel massa år sedan, och inte av min moderna Sony utan en gammal analog kamera som ger de gula färgerna och vinjetteringen.
 

Sweet dreams

Ett par svanar jag plåtade i juli, när det var såntdär gråmulet väder. Tog en liten cykeltur en sån dag, men lunch-picknik och satte mig på en klippa och skrev brev och filosoferade.

Nu ska jag inte filosofera, nu jag ska sova. Natti!

Sommarläsning året runt

Några av de senaste böckerna jag läst. Bildkälla: bokhora.se
David Levithan är en otroligt bra författare har jag förstått. Jag läste Nick & Norahs oändliga låtlista, som han skrev tillsammans med Rachel Cohn (väldigt häftigt upplägg, där de skriver åt en karaktärs tankar var, vartannat kapitel), i början av sommaren. Sedan läste jag bland annat en bok av Sarah Dessen (That summer, inte lika bra som Så mycket bättre dock) innan jag sedan läste Ibland bara måste man, som David Levithan skrivit själv. Båda böckerna är märkta med IRL vilket betyder att de är väldigt verklighetstrogna och tar upp händelser som sker i riktiga livet. Ingen fantasy här - båda fötterna på jorden. Han behandlar även homosexualitet och sånt som något självklart (som det såklart är), vilket är väldigt skönt!
 
Jag rekomenderar alla att läsa båda böckerna, och andra böcker i IRL-serien och av David Levithan!

JAAAAAAAAAAAAAA!!!!!

Fick äntligen beskedet med resultatet från Uttagningslägret i konstsim jag var på i helgen och vet ni vad rubriken var? "Välkommen till Utvecklingsgruppen!" Fatta lyckan! Och pulsen skenade iväg till ungefär 738,5.. Nu väntar en höst med myyycket träning för jag har funnit motivation som jag aldrig haft i den här mängden förut. Det är så skönt när man får veta att ens träning gett resultat!! Nu kan jag gå och sova och drömma glada, peppade drömmar. Sen ska jag börja skriva träningsdagbok! :) God natt, people!

Horseeye-objektiv

Fisheyeeffekt på ett hästöga. Ser ni mig? På den undre bilden tycker jag hästen är så söt! Det är som att den vill le för att jag fotar den! Det är i alla fall vad man vill tro. Egentligen är det en anings mindre mänskligt än så, hästar bukar göra sådär om de vill känna en lukt starkare.. typ.
 
Min kära vän Jessica (som driver den eminenta bloggen gooddeal.blogg.se) langade denna kompetenta förklaring varför hästen gör som den gör: "När hästens överläpp gör så där kallas det för att hästen "flemmar", men det är bara hingstar och valacker som gör detta, som om de flörtar men istället för att blinka med ena ögat så flemmar de."
 
Jag har inte varit så bra på att uppdatera.. och jag vet faktiskt inte riktigt hur mycket jag ska satsa på uppdateringen i höst. Men jag kör på tills vidare - uppdaterar med bilder jag vill visa. Dessutom ska vi skaffa en blogg till fotot i skolan och då ligger jag ju lite före, hehe.. Så bloggen kommer ju inte stå tom! Don't worry! (Be happy!) Men jag undrar också hur jag ska göra med designen. Jag gillar ju denna men samtidigt har jag ju haft den såååååå länge. Funderar vidare! Men ni får jättegärna säga vad ni tycker! :)

Sommarlovet är slut!

Mina fötter som njuter av den fina sanden på stranden i Liepaja.
Vilken hemsk mening - Sommarlovet är slut! Även fast jag har upplevt en underbar sommar vill jag bara ha mer! Mera sommar, sol och bad! Komma tillbaka till Ukraina, Kroatien och Lettland! Men sommaren är inte slut! Jag ser fram emot brittsommar och höga temperaturer ända in i oktober! :) Den här globala uppvärmningen verkar ju kunna göra det mesta med vädret så varför inte ge oss århundradets längsta sommar? ♥

Suck.

Jag måste säga att Blogg.se har blivit otroligt segt! Jag tror inte att ni som läser upplever det lika mycket som jag men att skriva tar mycket längre tid nu än förut. Blogg.se har nämligen uppdaterat sidorna där man redigerar och skriver sin blogg och jag förstår att tanken måste varit god, det finns många funktioner som är bra (bäst är att man kan lägga ett inlägg i 2 kategorier), men de har även lagt till funktioner som kanske inte är såå nödvändiga och framför allt massa design och skuggor och sånt. Varför jag är kritisk är ju somsagt för att allt går så otroligt segt nu med den nya uppdateringen och den jäkla kossan dyker upp lite överallt och signalerar att något inte fungerar. Jag hade önskat att man inte hade så flashig design, inga rundade kanter och massa skuggor runt allt, utan bara simpelt, som förr. Det kan ju se ut på samma sätt, men inte sååå mycket designat.. Bara så att det hade gått lite snabbare! Tack för ert tålamod!
 

Favoriter från Ukraina, nu redigerade \ del 1

Här kommer bilder som jag förut la upp direkt från ett internetkafe i Ukraina, det gjorde att jag inte kunde redigera dem eller procecca dem som jag brukar. Så nu kände jag att jag måste få jobba lite med bilderna. Så detta är alltså resultatet efter en liten redigeringskur i Paintshop. Framför allt blir de så mycket skarpare om man förminskar dem i ett program istället för när de laddas upp hit.
 
För dem som kanske inte har läst min blogg så länge, så var jag hos min mormor i Ukraina i nästan 3 veckor i juni/juli. Det var en otrolig resa bara dit, med 2 flyg och sedan 17 timmar nattåg. Sen har jag fått komma tillbaka till staden och landet jag var i när jag var liten, det var så länge sedan vi åkte dit senast, och det är ganska svårt att förklara men resan har verkligen betytt mycket för mig.

Om att skriva blogg hade varit något slags rättastavningsprov..

.. hade mina inlägg inte varit mycket att komma med! Jag ber om ursäkt!

Simhallen man kunde öppna som en sardinburk:

Simhallen vi tävlade i, i Kroatien. Taket kunde skjutas isär och göra att ungefär hälften av 50-meters-bassängen låg under bar himmel. Mycket häftigt! Framför allt kunde man "vädra" i den 30-gradiga värmen, men eftersom simhallen låg precis, precis (nu snackar vi precis) vid havet, underbara medelhavet, eller ja adriatiska havet (som är en liten blindtarm på medelhavet.. hehe), så vädrade det ändå. Många kommenterade det fina ljuset från de tidigare bilderna inifrån, och det är helt klart fönstrenas förtjänst - att det inte bara var en vägg som var i glas utan även taket = mer ljus.
 
Bilden är tagen medans de yngre tjejerna simmade deras figurer (som är individuella, och obligatoriska om man ska simma solo, par eller lag). Tänk att jag redan går i A-gruppen! Har faktiskt varit A sedan nyår, men ändå! Det känns som det var så kort tid sedan jag var nybörjare och C (grupperna går från C till A, sedan blir man senior, året man fyller 19 - då kan man bara var med på SM och RM).

Att simma i par

I början av musikprogrammet står man på land, där gör man oftast någon cool startpose som denna (↑), på land får man stå högst 10 sek, sen ska man dyka (eller som småttingar ofta gör - hoppar) i vattnet.I början, dirrekt efter dyket gör man oftast ett lyft, eftersom man har mest kraft då. I par gör man oftast benlyft (med benen upp alltså) men i lag och kombinationslag (8 och 10 pers) kan man göra svårare lyft som hopplysft när en människa hoppar från någon annans axel. Notera att man inte får nudda botten under hela programmet - för att hålla sig vid ytan får man trampa vatten eller skovla med händerna.I programmen strävar man efter att allt ska ske synkroniserat (om det inte är meningen att man inte ska det).
Bilder från partävlingen i Primorje Synchro Cup '12, Kroatien.
Att simma par är bland det roligaste programmet i konstsim att simma. Det är mycket lättare att synka än ett helt lag (8-10 personer) och man simmar till musik som man oftast själv har fått välja, vilket inte alltid går när man är fler (som alla har olika musikstil osv.), och man simmar med en god vän. Jag har simmat 4 olika par sedan jag började 2006. Jag och min kompis tröttnade varje år på vårt gamla par med den gamla musiken att vi bytte musik varje år, hehe.. i år simmade jag inget par, men började inte heller med ett solo som många tyckte, det är helt enkelt inte min grej, för jag har faktiskt testat en gång med ett 1 min långt program till ett klubbmästerskap.. jag var typ 13 år då och solot var inge bra.. haha! Jag måste känna att jag jobbar i lag - med minst en till person för att det ska vara kul. Själv får man inget att synka med någon annan, träna på att ha samma vinklar som nån annan eller tävla tillsammans med. Det jag skulle komma till var att simma par är väldigt kul! :)

Fri som en fågel.

Jag vill känna mig fri. Vara i skärgården, vid havet, i naturen. Jag har en stor längtan efter att segla. Känna hur vinden fyller seglet och tar mig fram över vattenytan. Jag vill kunna flyga. Se allt uppifrån och flyga vart jag vill. Jag vill vara fri som en fågel.
 
Bilden tog jag från båten till Riga. Nu sja jag sova. Drömma om en fågel..

Kom på ett namn till min Instagram!

 
Hej kära bloggläsare! Nu vill jag ha er hjälp, så vässa er kreativitet för det är monsterreklam för er blogg och instagram, på min blogg och min instagram som står på spel. Det jag vill ha hjälp med är att hitta på ett nytt användarnamn till mitt instagramkonto. Just nu heter jag (mainstreamat nog..) mitt förnamn och efternamn, men eftersom jag vill att ni också ska kunna följa mig behöver jag ett nytt namn.
 
Hur? Lätt som en plätt! Kom på hur många bra användarnamn som hellst och skriv dem i en kommentar (till detta inlägget). "Daich" är redan upptaget, tyvärr, men det kan innehålla det mesta från: anna, foto, fotograf, daich och så vidare - låt fantasin flöda!!
 
När jag fått in ett namn som jag vill ha avslutas tävlingen, inga begränsingar där heller alltså!
 
 
RSS 2.0