Så JÄKLA trött på dessa!!! (Om min trasiga kamera)

 
Sedan jag krashade med cykeln (och kameran) vid kristihimmelfärd i år har ju min kamera varit ganska trasig. Den går att fota med men ofta känner jag mig ganska begränsad på grund av skadorna den fick.
 
Framför allt förflyttade sig troligen sensorn i kameran en bit av smällen den fick, så nu täcker inte sökaren exakt det som fastnar på minneskortet utan ganska mycket av bilden är (ca 1/6 av höjden på bilden) förskjutet nedåt och till höger -.-' Därför hittar jag många beskurna ben och sånt trist. Jag försöker parera genom att flytta kameran extra nedåt men det kan och hinner man inte alltid göra speciellt när man fotar djur.
 
En annan störande sak som dykt upp i mina bildmappar är svarta rutor. I krashen blev bildstabilisatorn i kamerahuset skadad så pass att den inte funkar längre och gör därför kameran "förvirrad" varje gång jag sätter på den eller om jag fotar efter en stunds inaktivitet. Om jag inte väntar i ca 5 sek innan jag fotar efter att jag startat den låser sig slutaren och monitorn visar "Kamerafel". Då blir jag tvungen att stänga av den och sätta på den och vänta igen vilket tar ca 10-15 sek. Detta är förödande när jag fotar rörliga objekt (som galopp eller djur i allmänhet) eller vill fånga nått som kommer upp plötsligt. 5 sek låter inte som mycket men många ögonblickbilder går förlorade vilket känns riktigt tråkigt. Jag kan som sagt parera även detta men ett ögonblick försvinner fort!
 
Jag har lärt mig att det inte är lönt att klaga på sin utrustning som fotograf! Ingen är nöjd med sin utrustning eftersom marknaden hela tiden fylls på med nya modeller och nya kunktioner. Riktigt bra bilder beror inte på kameran utan på fotografen och en riktigt bra fotograf kan ta jättebra bilder med vilken kamera som hells. Detta är sant i de flesta avseenden men i vissa fall kan en bra kamera underlätta för fotografen.
 
Så jag biter för närvarande ihop och parerar min trasiga kamera så gott det går. Men jag letar för närvarande efter en ny kamera som kan bli min bästa vän. Detta skulle någon gång hända men jag hoppades på att det inte skulle bero på att min kamera var trasig. Jag följer upp det här inlägget med ett om mina önskemål på en bra kamera om någon dag ;)
Kommentarer
Kommentera här:

#Teamfollowback!
Om du prenumererar på bloggen vill jag gärna tacka dig genom att prenumerera tillbaka!
Glöm inte att kommentera när du lagt till bloggen på bloglovin' eller blogkeen.

bloglovin

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Blogg/hemsida:

Kommentar:

Da Ich - Fotoblogg
Trackback
RSS 2.0