Fråga: Fota svart-vitt?


Fråga:Svar:
Det brukar gå att ställa in på de flesta kamerorna om man vill fota svartvitt, det är bara att kolla runt i alla menyer (ofta där du ställer in kreativa inställningar/scen), detta är oftast lätt att fixa och man kan lätt "switcha" tillbaka till färg. Men det beror på, från kamera till kamera, om du inte hittar det - kolla manualen!

Jag gillar dock inte att göra så, då det blir rätt grådaskigt och tråkigt. Jag fotar alltid i färg, och om jag sedan vill ha det i svartvitt redigerar jag bilden till det, för man brukar ändå behöva dra upp kontrast mm i svartvita bilder. Detta ger mig även 2 valmöjligheter, för då kan jag använda min bild både som svartvit och färg.

Om du tycker att det är jobbigt att använda picnik så rekomenderar jag att ladda ned (lagligt) något program till datorn - tex Gimp (som jag dock aldrig använt), det tycker jag är mycket lättare och går fortare. Eller om du nu har Photoshop - använd det! Om du inte vet hur man gör - lär dig! För det är värt det. Susanne har tex massa braiga photoshop-tips!
Kommentarer
Kommentera här:

#Teamfollowback!
Om du prenumererar på bloggen vill jag gärna tacka dig genom att prenumerera tillbaka!
Glöm inte att kommentera när du lagt till bloggen på bloglovin' eller blogkeen.

bloglovin

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Blogg/hemsida:

Kommentar:

Da Ich - Fotoblogg
Trackback
RSS 2.0